דופק בריצה - חוות דעת לגבי הדופק

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

01/05/2016 | 15:35 | מאת: מתי

שלום רב, לפני כשנה התחלתי לרוץ 3-4 פעמים בשבוע בן 44 בריא משקל תקין. עשיתי בדיקת מאמץ הגעתי לדופק מטרה 168 נראה הכל טוב. שאלה, כאשר אני רץ 5-6 קילומטר אני שם לב לדופק שמגיע לאזור ה 170 ולפעמים קצת יותר. מדוע ? אני רץ על 10 קמ"ש אולי זה מהר מידי? האם יש לזה השפעה כלשהי ? הדופק לא צריך להיות בסביבות ה 150 במקסימום ? אולי להוריד מהירות ל 8 קמ"ש ? אשמח לתשובה.

מתי שלום, הדופק המרבי לגילך הוא 176. נכון שאנו לא רוצים לעבור את ה 80% - 85% מדופק מרבי אבל הנוסחאות לא לגמרי מדויקות ולכן חשוב להתייחס לפרמטרים נוספים כגון תחושה שלך. לא ציינת כמה זמן אתה כבר מתאמן ובאיזו תדירות , פרט יותר ואשמח לחזור אליך. בינתיים אכן ממליץ להפחית מעט מעצימות האימון ע"י הפחתת המהירות. בהצלחה אורי

03/05/2016 | 10:38 | מאת: מתי

אני מתאמן כבר שנה סדר גודל של 3 פעמים בשבוע. היו הפסקות בדרך של שבועיים וחזרתי לאימון. בגדול התחושה בסדר שחוזר מריצה לאחר האימון מרגיש קצת עייף חוץ מזה כלום.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה