פעילות ספורטיבית בעת כאבים בגב תחתון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

27/04/2016 | 11:10 | מאת: דינה

שלום רב, רציתי להתייעץ בנוגע לסוג הספורט שאני יכולה לבצע בעת כאבי גב. הלכתי לאורתופד ממומחה שאיבחן אצלי לחץ בין החוליות L4-L5 עם הקרנה לרגל ימין, והפנה אותי לפיזיותרפיה. תור במכון פיזיותרפיה כמו במכון פיזיותרפיה, יהיה רק עוד מספר חודשים. איזה ספורט מותר לי לעשות עד פיתרון הבעיה? בנוסף איזה ספורט אסור לי לעשות עם כאבים אלו?

27/04/2016 | 13:37 | מאת: בן

יש לדייק באבחון: 1.האם מדובר בלחץ בחוט השדרה 2.האם מדובר בהצרות תעלה 3.האם יש לחץ תוך דיסקי ישנן פעילויות שונות ומגוונות שיכולות להתאים לפציעות שונות בגוף לאחר התייעצות עם איש מקצוע/רופא ספורט אך יש לציין כמובן בדיוק במה מדובר...

27/04/2016 | 13:46 | מאת: דינה

הסיבה שאני פונה לפורום זה מכיוון שלא קיבלתי תשובות מהאורתופד, ובין היתר הוא לא אמר לי מה בדיוק הבעיה, מה שכתבתי כאן זה מתוך ההפניה שקיבלתי. בנוסף, אני לא שואלת על תרגילים ספציפיים, אלא על ספורט כללי, על מותר ואסור כאשר יש כאבי גב. ריצה? שחיה? אופניים? קרוס פיט? אגרוף? וכו'.

דינה שלום, לא בהתמחות פורום זה. אתייחס בכל זאת למספר דברים: 1. ממליץ לקבל חוות דעת נוספת. אם זו התשובה של הרופא כפי שציינת, היא אינה מקצועית, מה הכוונה ללחץ? בלט? פריצה? מאד לא ברור. 2. האם האבחון הסתמך גם על ct או רק על פי הרופא? 3. ממליץ בחום להתייעץ עם פיזיוטרפיסט אפילו פרטי בשלב זה. הוא בהחלט עשוי לעזור לך. אם תרצי שלחי למייל שלי את אזור מגורייך ואנסה להפנותך. [email protected] בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה