תזונה וספורט

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

27/01/2016 | 22:07 | מאת: שרון

שלום לך אני בן 27 רזה גובה 1.75 שוקל 56 ק"ג. מתאמן אימוני כוח בחדר כושר 3 חדשים, 3 פעמים בשבוע שעה כל פעם וברצוני להעלות במשקל אוכל ארוחות מאוזנות : ירקות, פחמימות וחלבון בכל ארוחה , וגם שומנים (טחינה, שמן קנולה וזיתים) ושאלתי :א.כמה גרם חלבון עלי לאכול ביום? והאם יש טעם לצרוך יותר או שזה רק למתאמנים מקצועיים? ב.האם יש טעם בלקיחת אבקת חלבון ? ג. וא"כ האם גם בימים שאני לא מתאמן? תודה מראש.

שרון שלום, לא ניתן לענות במדויק. חסרים פרטים כגון - עצימות האימונים. האם מבצע גם אימוני סבולת? מהו % השומן? גם אם נקבל נתונים אלו עדיין התשובות יהיו חלקיות בלבד. ממליץ שתתייעץ עם תזונאי/ת ספורט א.בגדול ההמלצה למתאמני סבולת לצרוך בין 1.2 - 1.4 גרם חלבון למשקל גוף. למתאמני כוח בין 1.5 - 1.7 . מספרים אלו אינם מדויקים. ב. תלוי אם צריכת החלבון מתזונתך מספקת. ג. כן. מדגיש עוד פעם - להתייעץ עם תזונאי/ת ספורט בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה