משקולות כמו אירובי?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

26/01/2016 | 18:51 | מאת: שמואל

אני נמצא במעקב של נפרולוג עקב לחץ דם גבוה מלפני כשנה, גובהי 1.76, משקלי כרגע 92 ק"ג, כרגע אינני מטופל בשום תרופה, והטיפול היחיד שמאר לי, זה ללכת 4 פעמים בשבוע כ-40 דקות, הליכה מהירה שקצב הפעימות לב שלי יהיו מהירות. בקיצור "אירובי". ל-2 מטרות 1. להורדת הלחץ דם באופן ישיר. 2. להורדת משקל שגם תורם להורדת לחץ דם. רציתי לדעת אם אני נכנס באמצע ההליכה בפארק כרבע שעה למתקני כושר של התנגדות/כח/פיתוח שרירים, (שאני יושב על המתקן ומרים את עצמי דומה למשוקולות) האם הזמן הזה אינו נחשב לחלק מהאימון האירובי? או שאני יכול לשלב אימוני כח, ובשום שלב אימון כח הוא לא פחות מהאירובי? נראה לי שגם בזמן ההפוגה במתקני הכושר בין מתקן למתקן הדופק שלי נשאר במהירות דומה להליכה. ואני מאד אוהב להתעמל התעמלות שמחזקת את השרירים אשמח לקבל את תשובה תודה מראש

שמואל שלום, אכן לפעילות גופנית והורדת משקל חשיבות רבה בהורדת לחץ דם ( ועוד סגולות). לא ציינת אם אתה עושה גם תכנית תזונה. חשוב להבין כי ללא תכנית תזונה יכולתך להוריד ממשקלך לא רבה. לשאלתך - חשוב שהפעילות האירובית תהיה ברצף, לפיכך שילוב אימוני הכוח רצוי שיהיה לאחר האימון האירובי. המלצתי - להגיע אל תרגילי הכוח לפחות לאחר כ 30 דקות אירובי רציף. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה