דופק גבוה בזמן ריצה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

12/10/2015 | 14:00 | מאת: גיל

שלום אני בן 39. לאחר הפסקה של כשנה, לפני כחצי שנה התחלתי לרוץ. התחלתי מריצות קצרות משולבות בהליכה והתקדמתי לריצה של עשרה קילומטרים פעמיים או שלוש בשבוע במהירות של כ- 7 דק לקילומטר. לאחרונה קניתי שעון דופק וגיליתי שהדופק שלי מגיע ל90% - 162, (מתוך 220-39) ואף יותר. וזאת למרות שבד"כ אני לא מרגיש שאני מתנשף יותר מידי או חלש לאחר ריצה. אני מתאושש די מהר ומסוגל יום למחרת לרוץ שוב. הדבר היחידי שמפריע לי זה שלפעמים במהלך ריצה יד שמאל כואבת לי בשריר ואני מיישר אותה לכמה דק וממשיך. האם יש בעיה עם הדופק הגבוה?

12/10/2015 | 14:12 | מאת: גיל

יש לציין שהגובה שלי הוא 181 והמשקל 98

13/10/2015 | 18:37 | מאת: איציק

הנוסחה 220 פחות הגיל היא רק ממוצע עבור כל האוכלוסיה, ויש שונות די גבוהה.

גיל שלום, אכן כפי שצוין הנוסחאות למציאת דופק אינן מדויקות. בגלל חששך ממליץ לעשות שני דברים: 1. לבצע בדיקה במאמץ(ארגומטרית). בהנחה שהכול תקין לבצע בדיקת סח"ח היודעת לזהות במדויק מהו דופק האימון בו אתה צריך להתאמן. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה