גיל ומשקולות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

04/10/2015 | 08:53 | מאת: איציק

אני בן 58 מתאמן שלוש פעמים בשבוע בחדר כושר .ארובי על מכשירים כחצי שעה ועוד כשעה משקולות . האם אימון משקולות גורם לעלייה בלחץ הדם . יצויין כי אינני מגזים במשקלים. האם זה טוב לגילי, סוג האימון הזה ?

איציק שלום, אתחיל מהסוף - היו מספר מחקרים שהראו כי אימוני כוח עשויים להפחית לחץ דם בטווח ארוך , אך בזמן אימון כוח, לחץ הדם עולה. לכן לאלו הסובלים מלחץ דם גבוה חשוב בזמן האימון להקפיד על הדרגתיות, לבצע חימום ספציפי ולהקפיד על נשימות ( הוצאת אוויר בזמן מאמץ), וכמובן להתאים את רמת המשקלים. שורה סופית - בהחלט מומלץ לשלב אימוני כוח. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה