דקירות בחזה בעת ריצה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

23/09/2015 | 20:27 | מאת: כפיר

שלום רב, בן 34,, 1.67 /70 בזמן האחרון במהלך ריצות יש לעתים דקירות במרכז החזה , שלא מגבילות בריצה. דקירות ולא לחץ. דיווחתי על כך לרופאת המשפחה על מנת לשלול ולקבל ממנה את האישור להשערה כי מדובר במאמץ עצים מידיי עבורי. א.ק.ג. במרפאה, סטורציה ל"ד נמצאו תקינים, ארגומטריה תקינה לפי פרוטוקול BRUCE כאשר הבדיקה הופסקה בדופק 166 , הבדיקה הייתה יחסית קלה ולא היו סימפטומים כמו בריצה. בתוצאות הבדיקה הא.ק.ג תקין ב89% מהמאמץ הצפוי לגיל. ידועה אסטמה ברקע, אך איני חש בקוצר נשימה כמו בהתקף עם צפצופים ושיעול, האם יש מקום לבירור ריאתי כדי לשלול EIA או שמדובר באימונים עצימים ויש להוריד את העצימות\קצב? בתוד רבה וגמר חתימה טובה כפיר

כפיר שלום, לא בהתמחותי. בנוסף לא ציינת אם הדקירות הללו מופעיות רק בעצימות אימון גבוה ומהי אותה עצימות ( דופק האימון) . ממליץ לבדוק את רמת הדופק ואם יש קשר ( לא בהכרח יהיה קשר). מציע להתייעץ בפורום פיזיולוגיה של המאמץ עם חורש. בהצלחה אורי

13/10/2015 | 18:41 | מאת: איציק

דקירות בחזה בשמ מאמץ גופני עלולות להיות ממצא צשמעותי. אתה כותב שבדיקת המאמץ לא הביאה אותך למצב הזה, כך שהיא לא היתה שווה הרבה. בקש מכשיר הולטר לב ועשה את האימון הרגיל שלך עם המכשיר, רק כך יוכלו לראות אם יש בעיה לבבית.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה