מקבילים עם תיק

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

31/08/2015 | 16:44 | מאת: רועי

שלום, אני מבצע אימוני כוח בבית ובגינה. אחד מהתרגילים שאני מבצע הוא מקבילים. אני מעוניין להעלות את דרגת הקושי של התרגיל, ולכן לאחרונה אני מבצע אותו עם תיק בית ספר שבו אני שם צלחות של משקולות (אין לי את החגורה המיוחדת שתולים עליה משקולות שיש בחדרי כושר למיניהם ונועדה למטרה זאת). האם עצם זה שאני עושה מקבילים עם תיק על הגב שיש בו משקולות עשוי לגרום לנזק לגוף? עדיף לעבור לחגורה כמו בחדרי כושר? לצורך העניין, אני מקפיד מאוד על תנועה נכונה, משתדל שהמשקולות יונחו בצורה מאוזנת בתוך התיק (כלומר, שלא יהיה דגש של המשקולת על צד ימין למשל), ובכל מקרה המשקל שיש לי בתיק לא אמור לעלות על 15 קילו גם אם אני ממש אשתפר בהמשך (כרגע אני עם 7.5 קילו בתיק). אציין שאני בן 24 ושוקל 66 קילו

רועי שלום, בגדול לא צריכה להיות בעיה בהעלאת משקל בצורה זו. יחד עם זאת ממליץ להחליף מדי פעם את מיקום התיק לחלקו הקדמי של הגוף ( בטן) , זאת מאחר ומיקום התיק מאחורי הגב משנה את מרכז הכובד של הגוף ( לכיוון אחורי יותר) ולכן כדאי לשלב מיקום קדמי באימון הבא או להחליף לסירוגין. בהצלחה אורי

01/09/2015 | 15:48 | מאת: רועי

להחליף למשל את הצד של התיק בכל אימון (אימון אחד רק בכיוון קדמי, אימון לאחר מכן רק בכיוון אחורי וכך הלאה) זה יותר מומלץ מאשר כל פעם להיות רק על הכיוון האחורי?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה