סיבולת לב-ריאה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

25/08/2015 | 23:56 | מאת: נדב

שלום, אני מתאמן כארבע פעמים בשבוע אימוני כוח, שבהם איני מבצע פעילות אירובית. הבנתי שהדבר לא טוב ללב, ולכן חשבתי לבצע בנפרד גם ריצות. כל מה שאני רוצה זה לאמן סיבולת לב-ריאה בצורה שכזאת שתשמור על הבריאות- לא מעבר לכך. זאת כמובן בנוסף לאימוני הכוח. הפעילות שארצה לעסוק בה לשם כך הינה ריצה. כמה זמן עליי לרוץ, באיזו עוצמה, וכמה פעמים בשבוע עליי לבצע את הפעילות האירובית הזאת, על מנת להגיע למטרה הרצויה? לצורך העניין, אני בן 24.

נדב שלום, ראשית אין זה נכון כי זה לא טוב ללב. לשאלתך : פעילות אירובית מומלץ לבצע כ 3 פעמים בשבוע למשך של כ 30 דקות, עצימות הפעילות על פי מטרתך כ 75% מדופק מרבי. בהצלחה אורי

30/08/2015 | 16:36 | מאת: נדב

כתבת שזה לא נכון שזה לא טוב ללב. אני זוכר שהיו כמה מדריכים בחדרי הכושר שהייתי בהם שציינו שזה לא טוב לבצע אימוני כוח מבלי לשלב בכלל אימוני אירובי (כשאני אומר לשלב אני לא מתכוון בהכרח באותו האימון, אלא בכלל במהלך השבוע). אז כנראה לא דייקתי בנוגע לפגיעה בלב, אך האם ביצוע אימוני משקולות ללא פעילות אירובית כלשהי אינו גורם לנזק כלשהו לגוף?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה