אני אגבה עוד?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

28/08/2015 | 02:02 | מאת: חנה

היי אני צמחונית בערך מגיל 6 היום אני בת 14 164 תמיד הייתי גבוהה מהממוצע עד בערך גיל 12 מאז הגדילה נעצרה השנה גבהתי בערך ב3 סנטימטר בשנים האחרונות היו לי הפרעות אכילה והתזונה שלי לא היתה בריאה אני אוכל לגבוהה עוד?

28/08/2015 | 02:04 | מאת: חנה

*בשנה האחרונה

חנה שלום, בד"כ אחרי קבלת המחזור החודשי, תוספת הגובה היא בממוצע עוד 2-3 ס"מ. לידיעתך, הגובה מושפע בעיקר מהפוטנציאל הגנטי שלך וקצת מגורמים תזונתיים וסביבתיים. הפרעות אכילה עלולות להשפיע אם כך במידה מוגבלת על הגביהה, תלוי בין היתר בכמה היו החסרים התזונתיים גדולים וגם כמובן באיזה שלב של הגדילה חסרו לגוף המרכיבים החשובים לגביהתו. יש לקחת בחשבון שלא רק מימוש הפוטנציאל של הגביהה חשוב, אלא גם איכות הבנייה (למשל, צפיפות וחוזק מסת העצם שלך) שחשובה לא פחות ופה לתזונה יש משקל גדול הרבה יותר. לא ציינת מה גילך היום, בכל מקרה אני מניחה שאת עדיין צעירה מספיק ותוכלי להשפיע לפחות על איכות הגדילה שלך ועל חוסן מסת העצם בכך שתשפרי את תזונתך. בהצלחה, אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה