הרמת משקולות בחדר כושר בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/08/2015 | 19:34 | מאת: איתי

שלום רב הנני בן 25. בגיל 15 ממש כמה ימים ספורים לאחר יום הולדתי התחלתי להתאמן בחדר כושר. התאמנתי לצערי ללא פיקוח ובצורה לא מסודרת כל יום (6 ימים בשבוע),במשך חודשיים וחצי בהם הייתי בחדר כושר במתחם משקולות במשך שעה פלוס מינוס ובהם הרמתי משקל יותר כבד בכמה ק"ג מעל מה שהיה מותר לי ועשיתי 100 חזרות על כל מכשיר. כמובן לא ידעתי מה הנזק הבריאותי של זה לאחר מכן הייתי עושה הליכה 60 דקות ורכיבה 10 דקות ירדתי במשקל יפה גם. לאחר שהפסקתי להתאמן החלו לי כאבי גב עד גיל 16 יש לציין שנוצרה לי קיפוזיס למרות שאני לא יודע עם זה קשור לחדר כושר כי לדעתי זה היה בגלל ישיבה לקויה בבית. הלכתי לאורטופד נתן לי תרגילים והחלמתי. שאלותיי הן: 1.האם זה פגע לי בגדילה לגובה? כי כשהגעתי לגיל 16 הפסקתי לגבוה?

איתי שלום, כיום ידוע שאימוני כוח אינם פוגעים בגדילה. לפי תיאורך אימוניך אכן לא נעשו בצורה מקצועית וכנראה גם ללא תזונה נכונה ואולי יצרו מצבים של אימון יתר - אימון יתר עלול לפגוע בגדילה , כך או כך זה לא באמת משנה להיום ואני ממליץ לך לחזור לאימונים רצוי בליווי מקצועי. זה גם עשוי לעזור לבעיית הקיפוזיס. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה