אי סימטריה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

08/08/2015 | 22:43 | מאת: חיים חיות

שלום אני מתאמן כבר שנתיים וקצת בן 17 משקל 85 קילוגרם , כעת שאני בחופשה אינני מספיק לבצע באימונים את העומסים הרגילים מפאת הזמן , לכן אני עושה תרגילים של סיבולת בשילוב עם משקל גוף (ג'קסונים , שכיבות שמיכה , סקוואט משקל גוף באימון רגליים וכו...) אך אני שם לב כבר תקופה שככל שאני גדל כאילו שהצד החלש שלי גדל גם אך לא אותו דבר כמו הצד החזק . ניתן להבחין בזאת בהסכלות ארוכה ביד או בגב שאני שם לב שכנף אחת יותר גדולה מהשנייה גם שאני מרחיב אותם אני שם לזה לב אותו דבר גם ברגליים בארבע ראשי הימני (החזק ) הצורה מעט יותר בולטת ומעט יותר גדולה ההבדלים אינם כל כך משמעותיים עדיין רואים שיש שרירים בשני הצדדים אך ההבדלים הללו ניכרים לעין בעיקר בכתף ובתאומים , ניתן לראות זאת לאורך כל היד מהכתף ומטה התלת ראשי הדו ראשי והאמה בצד ימין הכל נראה מעט גדול יותר ובולט יותר מה עשיתי לא נכון במה טעיתי ? האם זה נורמאלי האי סימטריה הזאת חשוב לציין שאני עושה את אותם משקלים בשני השרירים ואת אותו טווח התנועה ממה זה נובע ?

חיים שלום, אסמטריה היא תופעה טבעית בגוף האדם, עד כמה? תלוי בגורמים שונים כמו גנטיקה / ביצועים... קשה לענות מבלי לראותך. ממליץ שתתייעץ עם מאמן כושר מנוסה באזור מגוריך שיראה את תכנית האימונים וכיצד אתה מבצע התרגילים. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה