כשם הפורום: כושר גופני ותזונה, בתודה מראש

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

12/07/2015 | 02:06 | מאת: אילן

לכבוד: אורי לאוגומר שלום רב אני בן46 פעיל בספורט הרבה שנים-קבוע. לא נוטל תרופות, לא מעשן, במשקל תקין. אני רץ למרחקים ארוכים עד כה לחצי מרתון. השתתפתי במרוצים גם למרחקים קצרים יותר. אני רץ 3 פעמים בשבוע 8, 10 ובסוף השבוע 15K. בשבועות האחרונים אני מרגיש קושי, מעין עייפות בקילומטר 9 מתחיל תחושת כבדות - חוסר אנרגיה ברגליים מצד הרגליים ורק ברגליים, (מה שבמידה מסוימת מפריע לגוף) אני מוריד מהירות, חושב חיובי ולא נותן לזה להשתלט ולהשפיע, מתגבר וממשיך... > מבקש לשאול: *מה הגוף - במקרה זה הרגליים - מסמן לי ? *מה יכול להיות שחסר לגוף / בגוף ? *מה חשוב לעשות, לבדוק, לאבחן או להשלים ולהתאמן ? >ואולי זה תגובה אחרת...התייחסותכם חשובה, בתודה מראש. בכבוד רב

אילן שלום, ראשית ברצוני להדגיש כי אינני מתמחה בבעיות מסוג זה. לשאלתך ובהנחה שלא היה שינוי בתזונתך, ממליץ להתחיל בהתייעצות עם רופא המשפחה ולבדוק בבדיקת דם אם יש מחסורים של חומצה פולית/ ברזל/ B12.. במידה ולא ימצא חוסר, יש לבחון כיוונים אחרים בהתייעצות עם פיזיולוג מאמץ ורופא המשפחה. בהצלחה אורי

12/07/2015 | 18:30 | מאת: אילן

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה