אבקות חלבון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/06/2015 | 14:57 | מאת: משה

שלום רב, אני בן 22 התחלתי להתאמן לא במכון כושר.ואני לא מסוגל לאכול את כמות החלבון הנדרשת מכוון שאני לא מסוגל לאכול הרבה.ורציתי לשאול האם אבקות החלבון הם מחומרים טיבעיים ולא מזיק לגוף,או שלא ממולץ לקחת.שאילתי האם ישנה בעיה לקחת אבקות חלבון האם זה פוגע בגוף? תודה מראש.

משה שלום, ראשית, מתוך דבריך לא היה ברור לי מי זה שקבע את כמות החלבון שהמומלצת שאותה אתה לא יכול לצרוך מאוכל, האם זו המלצה של דיאטן או מישהו אחר? שנית, ישנן חברות רבות בשוק, ולכן יכולים להיות אבקות להם יכולים להוסיף חומרים נוספים כאלה ואחרים, לכן לא ניתן לתת תשובה לגבי כל האבקות. אם נתמקד רק בחלבון, ישנם סוגים שונים של חלבונים, החלבון שנחשב איכותי ביותר הוא חלבון מי הגבינה, ובמידה ולא תוכל לספק את דרישות החלבון אחרת, זו בהחלט אופציה. הדבר החשוב ביותר הוא הכמות, חשוב להקפיד לצרוך את האבקה תוך התחשבות בסך החלבון אותה אתה אוכל במשך היום, כדי להמנע מצריכה עודפת של חלבון. פגיעה בגוף עלולה להתרחש בחריגות גדולות בצריכת החלבון ולכן חשוב להתייעץ עם דיאטן/ית לפני תיסוף. שבת טובה, אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה