כושר ואוכל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/06/2015 | 02:00 | מאת: יצחק

שלום, אני בן 30,כ-1.75 מטר, 62 קילו. בעל כרס שהולכת וגדלה, אך עדיין שחיף. התחלתי ללכת לחדר הכושר, 3 פעמים בשבוע. האימון הוא אימון כח: משקולות, מתח, כפיפות בטן וכו'. המטרה שלי היא להוריד את הכרס אך גם לחטב את הגוף בקצת שרירים. השאלה שלי היא האם עליי לאכול יותר...או לאכול פחות. אני אוכל מעט יחסית לסובבים אותי. אם אוכל יותר, אני מפחד שהבטן רק תגדל. אם אוכל פחות, איך אפתח שריר? תודה

יצחק שלום, ראשית בו נעשה מעט סדר במושגים של חיטוב / עיצוב.. חיטוב משמעו הורדת % שומן בעוד שעיצוב משמעו העלאת מסת שריר. בהגדרתך אתה ציין שמטרתך להוריד את הכרס שקרוב לוודאי נובעת מעודף שומן ( אם כי יכולות להיות עוד סיבות כגון יציבה, שרירי בטן רפויים) ולכן הדגש צריך להיות על תזונה ( גרעון קלורי) . לגבי העלאת מסת שריר,זאת לא ניתן לעשות בו זמנית עם הורדת % שומן ולכן יש להתמקד במטרה החשובה יותר ולאחר השגתה לעבור להעלאת המסה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה