חיטוב עם/בלי אירובי

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

15/06/2015 | 00:29 | מאת: נתנאל

שלום אני בן 24 מתאמן מזה כשנתיים ומעוניין כרגע להתחטב ולשרוף אחוזי שומן עם כמה שפחות לשרוף שריר. הבנתי שבשביל המטרה הזו צריכים להיות בגירעון קלורי שלילי של בערך 500 קלוריות ממה שהגוף דורש, ויחד עם זאת לצרוך כמות מספקת של חלבון (כפול 1.5-2 ממשקל הגוף). השאלה שלי האם יש הבדל בין אם אני יהיה בגירעון קלורי שלילי של 500 קל'' עם אימון משקולות בלבד לבין עם אירובי בנוסף? מדריך בחדר כושר טען שעדיף לי להיות למשל במאזן חיובי מבחינת התזונה ואז לשרוף באירובי כי באירובי בדופק מסוים הגוף שורף נטו שומן. הוא התכוון שאם הגוף שלי למשל צורך 2000 קל'' אז לאכול 2400 ולשרוף 1000 באירובי, כי ככה השריר מקבל מה שהוא צריך ואם אני לא יעשה אירובי ויאכל פחות (ז"א יהיה באותו הפרש שלילי) אז אני ישרוף יותר שריר. האם הטענה הזו נכונה?? הייתי בטוח שלא משנה באיזה דרך הגוף יהיה במאזן שלילי- הוא ישרוף שומן. ושאירובי זה רק כלי עזר כדי להיות במאזן שלילי.

נתנאל שלום, אתה צודק, המדריך לא. אין זה משנה איך ייווצר הגרעון הקלורי. לגבי פעילות אירובית מתונה ( שכביכול שורפת יותר שומן) גם פה אין זה משנה. כפי שציינת יש ליצור גרעון קלורי מתון ( כדאי להתייעץ עם תזונאי ספורט) תוך הקפדה על האימונים. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה