עלייה וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

13/06/2015 | 11:27 | מאת: דפנה

שלום, שמי דפנה. גובה 1.78 ומשקל 52. מתאמנת 5 פעמים בשבוע אימוני אירובי בחדר כושר שאורכים בין שעה לשעתיים. יש משהו שנורא מפריע לי - התפריט שלי מתבסס על ארוחות מסודרות מאוד ובריאות. אך הבחנתי בכך שכל שינוי הכי קטן, גורם למשקל שלי לשינוי עצום ולא הגיוני. לדוגמה, ביום שבו אני מוסיפה ארוחה נוספת, וגם אם מדובר בארוחה שמבחינה קלורית לא כל כך מוגזמת- אני יכולה להבחין בעלייה עד קילו יום למחרת ולחילופין כשיש לי ימים עמוסים נורא וקורה שאני אוכלת מעט פחות, אותו הדבר - זה יכול להתבטא בירידה של בין 500 גרם לקילו יום למחרת. השאלה שלי היא, מדוע התנודות האלה כל כך קיצוניות? הרי אנשים שנים נעים על אותו משקל ומתנדנדים בין קילו לשתיים שינוי לאורך תקופות זמן ארוכות. אציין שבעבר, המשקל שלי היה כמעט קבוע ללא שינוי לאורך שנים. אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתכם בנושא. תודה רבה.

דפנה שלום, המשקל שלנו נתון לשינויים גדולים לאורך היום ולאורך השבוע בין היתר כיוון שהוא מושפע מאוד מתנועת הנוזלים של הגוף, אוכל שתיה, בוקר וערב, מחזור חודשי (לאורך כל החודש) וכו'. התנועות יכולות להגיע אפילו להפרש של 2 ק"ג (מחזור חודשי). לפיכך, לא הייתי מתייחסת לשינויים הללו, אין לזה בכלל קשר לערך הקלורי של הארוחה (סביר להניח שלא מדובר בארוחה שערכה 7000 קק"ל שזה הערך הקלורי של קילו אחד של שומן בגופינו, ולכן את לא משמינה מתוספת של ארוחה ספורדית נוספת). המלצה שלי להמנע משקילה יומית, פעמים רבות הנזק המוראלי שהיא יכולה לגרום עולה על התועלת, שינויים בהיקף משקפים יותר שינויים בריקמת השומן ואת זה אנחנו רואים יפה מאוד בתחושה שלנו בבגדים שאנחנו לובשים. שתהיה שבת נהדרת, אילנית

20/06/2015 | 15:10 | מאת: דפנה

תודה רבה רבה על התשובה המלאה והברורה! שבת שלום.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה