ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

21/05/2015 | 17:28 | מאת: טלי

שלום אני בת 17 וכבר שנה אני עושה דיאטה ואוכלת לפי תפריט תזונה וירדתי עד כה 10 קילו ללא ספורט .עכשיו כבר חודשיים וחצי שאני משלבת את התפריט עם חדר כושר שמשלב אימון אירובי וכוח פעמיים בשבוע למשך שעתיים וירדתי בחודש קילו אחד וציפיתי במשך חודשיים עם אימונים לרדת יותר וזה לא קרה .המשקל לא זז מדוע וממה זה נובע האיטיות הזאת? תודה

טלי שלום, המפתח להורדת משקל ושמירתו הוא אורח חיים. התחלת תהליך נכון המשלב תזונה ופעילות גופנית. בכדי לדעת במדויק עד כמה התכנית עובדת יש להשתמש במדדים נוספים חוץ ממשקל, זאת מאחר והמשקל אינו מדד מדויק לאחוזי שומן והיקפים. לכן ממליץ למדוד גם היקפים בנוסף לשקילה - יכול להיות מצב בו את מעלה מסת שריר אך ממשיכה לרדת באחוז השומן/ היקפים והמשקל לא מראה זאת. בהצלחה אורי

22/05/2015 | 17:41 | מאת: טלי

תודה על התשובה בהמשך אבל עם אותה תוכנית של פעילות ותזונה נכונה אני יוכל לראות ירידה במשקל חוץ מהצרת היקפים נכון?

טלי שלום, בוודאי. גם ציינת שאת רואה ירידה במשקל אך כנראה לא כפי שרצית. בכל מקרה, ככל שמתקרבים ליעד המשקל הרצוי קצב הירידה יפחת. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה