אימון עם הרבה חזרות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

20/05/2015 | 08:53 | מאת: ליטל

שלום רב אני מתאמנת אירובי וגם אימון פיטבול גומיות פילאטיס משקולות של קג אחד אבל עם הרבה חזרות הסט אחד או שניים כ חמישים חזרות האם זה מספיק או שאני גם צריכה לשלב אימון כח כמו משקולות גבוהות או trx שזה אימון כח בלבד ואם אפשר להסביר לי מה היתרון באימון שלי ובאימון trx תודה לתשובתך

ליטל שלום, חשוב להבין שאימון נגזר ממטרה. לכן חשוב להגדירה ולבנות את תכנית האימון בהתאם. לא ציינת מהי מטרתך. פרטי ואשמח לחזור אליך. אני אינני חסיד של אימונים במספר חזרות גבוה בוודאי לא כפי שציינת, היתרון של אימון שתיארת הוא בשיפור סבולת השריר, החסרונות של אימון כזה ( בהשוואה לאימון כוח במשקלים גבוהים) הם: לא ניתן להעלות מסת שריר, מחזק פחות, אינו משפיע על חילוף החומרים לטווח ארוך... לגבי ה TRX - זה רק עוד כלי לאימוני כוח עם יתרונות וחסרונות - מעדיפו על צורת האימון שתיארת. בהצלחה אורי

20/05/2015 | 16:26 | מאת: ליטל

היי תודה על התשובה המטרה שלי לצמצם היקפים וגם להעלות מסת שריר לחילוף החומרים כרגע אני מתאמנת סטודיו סי שזה הרבה חזרות האם עליי להוסיף אימוןtrx שזה אימון כוח? אני עושה אליפטיקל בערך פעמיים עד שלוש בשבוע תודה לתגובתך

ליטל שלום, חשוב להבין שלא ניתן בו זמנית גם לצמצם היקפים וגם להעלות מסת שריר. בכדי להעלות מסת שריר יש לבנות תכנית אימון המתמקדת בעבודה במשקלים כבדים ומספר חזרות נמוך לכן סטודיו סי פחות מתאים למטרה זו, בנוסף חשוב להקפיד על תזונה המייצרת מאזן קלורי חיובי. בעוד שבצמצום היקפים הדגש צריך להיות על תזונה בגרעון קלורי וגם בתכנית האימון מומלץ לעבוד במשקלים כבדים בכדי לשמר את מסת השריר ( העלולה להיפגע מהגרעון הקלורי). לשאלתך - ממליץ להמיר את אימוני סטודיו סי באימוני כוח כבדים ( יכול להיעשות גם ב trx ) . לא ממליץ לעשות גם סטודיו סי וגם אימוני כוח מאחר והמנוחה חשובה לצורך העלאת מסה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה