פלאנצ' ליחידי סגולה??

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

13/05/2015 | 00:57 | מאת: מישאל

https://www.youtube.com/watch?v=UaDqSccsFnM התרגיל הזה הוא אמנם סטאטי, אך כיוון המשיכה של הגוף הנוטה ליפול מטה מפעיל את השרירים הפועלים בכפיפת כתף, בין אם זה כתף קדמית, חזה עליון, כתף אמצעית במידה מסויימת. מחישוב שעשיתי בכדי לבצע את התרגיל הכוח הנדרש הוא כזה שמאפשר החזקה סטאטית של מוט השוקל כ-70 קג, בזרועות ישרות, בסוף התנועה של כפיפת כתף, כלומר שהזרועות מקבילות לקרקע ( המומנט הכי גדול) .. אז איך באמת ניגשים לתרגיל כזה? סתם רק לדוגמא, בעת תרגיל בסיסי במנח של שכיבות סמיכה, אך רק עם שינוי קל הבאת הזרועות כשהן ישרות לכוון מרכז הגוף, כבר מתחילים להרגיש טוב מאוד את הכתף הקדמית , וזה כשהרגליים בכלל על הרצפה !!

מישאל שלום, אכן מדובר בתרגיל קשה המצריך אימונים רבים ,בנוסף לכל השרירים שציינת ישנו גם עומס לא קטן על שרירי כף היד וכופפי האצבעות/ כף יד. מההיבט הטכני שים לב שמרכז הכובד הוא מעל הבסיס - כף היד. בהצלחה אורי

14/05/2015 | 00:50 | מאת: מישאל

הוא מעל בסיס כף היד?? שהכתפיים עוובדים פחות ??

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה