תשישות מוגברת והתייבשות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

11/05/2015 | 10:40 | מאת: אריק

שלום רב, ברצוני לתת הקדמה קצרה לפני שאפנה לבעיה. כשנתיים אני מתגורר בתאילנד החמה הלחה לפני הגעתי לכאן הייתה לי שגרת אימונים מעוד אינטנסיבית והייתי בכושר על,מרגיש מעולה ויכול לעשות הכל. כשאר הגעתי לכאן המשכתי באימונים אל האקלים והתזונה השתנתה קצת. בתקופה האחרונה הרגשתי שאני מזיע המון ולפעמים לאחר פעילות הרגשתי לא ממש טוב אבל שתיתי מים והתעלמתי,בשבוע שעבר יצאתי לריצה ארוכה שבמהלכה התייבשתי,תחושה נוראית פנים אדומות ווריד שיצא לי על המצח,הרופא הסביר לי שהתייבשתי,במשך 4 הימים האחרונים נחתי ונטלתי zyrtec ו CDR הרגשתי שאני יכול לחזור ולהפתעתי באימון הכוח היה לי ממש קל אך הדופק והלחץ עלו מהר מאוד מה שגרם לי לעצור לאחר מספר סטים בלבד מחשש שמשהו יקרה לי....האם הכדורים יכולים ליהיות הסיבה לכך? כמוכן גם תחושת העייפות גברה תודה רבה.

אריק שלום, לגבי הכדורים - לא בתחום התמחותי, עליך להתייעץ עם הרופא על כך. לגבי ההתייבשות - חשוב לזהות בין התייבשות לבין מכת חום. התייבשות משמעה שאין מספיק נוזלים בגוף בעוד שבמכת חום יש מספיק נוזלים בגוף אך הלחות היחסית באוויר גבוהה מאד ואידוי הזיעה לאוויר קטן ( שזה מה שמצנן את הגוף) והחום בגוף מצטבר. אינני יודע במדויק מה היה נכון לגביך, אבל נסה לשים לב לרמות הלחות היחסית ( יכול להיות שבאותו יום היא הייתה גבוהה) ולווסת את האימון בהתאם . בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה