עליות מתח

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

10/05/2015 | 02:25 | מאת: מישאל הכנעני

למומנט יש שלושה רכיבים: אורך זרוע המשא, כיוון הפעלת ההתנגדות והכח המופעל. בתרגיל FRONT LEVER אמנם המומנט משמעותי אבל יש חלוקה של משקל הגוף לאורך המנוף, דבר המקל על שריר הרחב גבי... רציתי לדעת בהקשר הזה האם הבאת הרגליים לבטן בעליות מתח (בחזרות האחרונות) + נטייה של הגוף באלכסון גורמת לפיזור של מסת הגוף ולכן נהיה קל יותר בדומה ל-FRONT LEVER?? (מאשר עולים בגוף מאונך בדיוק לקרקע, וכל משקל הגוף נח על סוף זרוע המשא..) זה לא בשימוש מהתחלה כי שרירי הבטן עובדים, ולכן הם יכולים לגרום לעייפות מיותרת .. https://www.youtube.com/watch?v=nmsRgkThfk0

מישאל שלום, אכן שינוי זווית הגוף לכיוון הפרונט עשוי להקל על ביצוע עליית המתח. אך חשוב להבין שזה מאד תלוי ביכולת המתאמן, חוזק שרירי הבטן , מייצבי כתף.. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה