אירובי על מכשיר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

15/04/2015 | 18:21 | מאת: איציק

האם מסילה בחדר כושר או מכשיר מדרגות מעלות את סבולת לב ריאה באופן אקוויולנטי להליכה או ריצה בשטח . מה ההבדל ועל איזה דופק לעבוד אם אני בן 58 בעל כושר טוב? תודה מראש

איציק שלום, כן ולא. מההיבט האירובי אכן גירוי מערכת לב הריאה דומה שהרי עצימות אימון אירובי נקבעת על פי רמת הדופק. אבל !! ישנם הבדלים תנועתיים בפעילות חוץ מול פעילות מכשירים והם גם משפיעים על עצימות האימון לדוגמא בריצה על הליכון אין התמודדות של יציבות מפרקי הרגליים הנובעים מהקרקע / כביש עליהם אנו רצים בעוד שמשטח ההליכון יציב וישר. עם זאת בסופו של יום מה שחשוב זה להתאמן ולא משנה איפה. לגבי רמות דופק - קשה לענות במדויק מאחר וזה תלוי רמת כושרך הנוכחי. כנס ללינק המצורף תחת כותרת "חדר כושר מקוון" - " סבולת לב ריאה" ותמצא שם הסבר מפורט לגבי דופק. במידה ויהיו לך עוד שאלות אשמח לחזור אליך. http://www.fib.co.il בהצלחה אורי

16/04/2015 | 11:37 | מאת: איציק

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה