חיטוב והרזייה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

17/03/2015 | 18:33 | מאת: אחת שנואשת מהגוף שלה

שלום אני חיילת בת 20. אני מעוניינת להרזות ולהראות טוב יותר. לא הבנתי את ההבדל בין חיטוב והרזייה. (אם יש הבדל בכלל?!) אני רוצה להרזות ועם זאת לא להתנפח, אלא להצר היקפים. על מה אתם ממליצים? איזה אימונים לעשות? איזה מאכלים כדאי לאכול? (לגבי תפריט אני לא בטוחה שאצליח לעמוד בו בגלל שאני בצבא חוזרת רק בסופשים הביתה..)

לרזה העתידית שלום, בכדי לרדת בהיקפים/ משקל/ % שומן( חיטוב הוא מושג עממי המתאר הפחתה ב% שומן בעוד שעיצוב משמעו העלאת מסת שריר) יש להיות בגרעון קלורי, כלומר להקפיד על תכנית תזונה שתיצור את אותו גרעון קלורי. הנוסחה המנצחת היא שילוב של אימוני כושר ותכנית תזונה, אבל!! לתכנית התזונה חשיבות רבה יותר בהתייחס למטרתך. המלצתי - באחת החופשות קבעי פגישה עם תזונאי/ת, קבלי תכנית תזונה שתתיחס גם לאוכל בצבא והמשיכי משם. לגבי פעילות גופנית - פעילות אירובית כגון הליכה / ריצה עשויות לעזור להורדת המשקל. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה