דיאטה/הורדה במשקל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

24/02/2015 | 15:53 | מאת: עדי

היי, אני שוקלת 56 קילו על גובה 156. בת 28 מגיל 18 חילוף החומרים שלי השתנה בעקבות תרופות מסוימות שאפשר להגיד שאחרי שנתיים וחצי הפסקתי. אך מאז ההשמנה לא עוזבת. ירדתי לפחות 4 פעמים ועליתי בחזרה הכל - משקל שקפץ מ49 קילו ל73. חייבת לציין שאיכשהו כל פעם שהצלחתי לרדת את רוב המשקל מתישהו לא רחוק העלתי חזרה כמו חצי שנה לאותו משקל בדיוק! אני לפחות 6 שנים כבר לא עולה במשקל למספרים האלה אבל מנסה דיאטה או שלא.. בשביל להגיע למשקלים נמוכים שאני יודעת שאני מגיעה לשם. שזה לפחות 51. לא מדובר בהרבה קילו שרוצה להוריד. למרות שאני שומרת על אורך חיים יחסית של שמירה במשקל,לפעמים אני נשברת וחוטפת קצת ביגלה למשל או עוגה שמזדמנת ליד. אך זה קורה פעם בשבוע או פעמים התפריט שלי הוא כזה: בוקר יוגרט,ביניים פרי1 ללא הגבלה בסוג(תפוח , בננה,אגס,קלמנטינה) צהרים:או מנת סלט עם גבינה בולגרית ופרוסת לחם או אוכל מבושל ולא הרבה(מוקפץ או קציצות וקוסקוס, הכל במינון ולא כמות) בינים :פרי ערב 2 פרוסות וחצי אבוקדו +סלט וחביתה/ביצה קשה. לפעמים מה שקורה שאני אוכלת סלט בצהרים וחם בערב. ואחרי שעתים בסוף 2 תמרים. כל זה ואני באמת מקפיקה לא לאכול פיתות ודברים משמינים ואני במצב מאוזן. עליתי לפני חודשיים שתי קילו ולא משנה מה אני עושה אני אותו משקל כולל עליה . אני רוצה בכל זאת לרדת כמה קילו וכמובן לא להעלות יותר מידי.לפי ההיסטוריה שלי יש לי נטיה לעליה במשקל . עצות ממך לתפריט בריא שאפשר לעמוד בו:) כרגע ללא פעילות גופנית מזה כ7 חודשים. לפני עשיתי אמונים במכון כושר ועדין לא ירדתי בשלב מסוים..

עדי שלום, לא ניתן לתת תשובה מדוייקת במסגרת פורום כזה לשאלתך, כי חסרים בפנייתך פרטים רבים. באופן כללי צריך להבין שלגוף יש התנגדות לכל תהליכי ההרזייה שאנחנו כופים עליו, ויש לו "נקודה" - משקל מסויים, שהוא נוטה להתקבע עליו ולחזור אליו, כשאת המשקל הזה קשה מאוד לשבור (אם כי לא בלתי אפשרי). מתוך תיאורך, אפשר להבין שאת כרגע מאוזנת אם כי במאמץ על משקלך, ומתוך התפריט אותו את מתארת, קשה יהיה להפחית מבלי לפגוע בצרכי הגוף מה גם שמאוד יהיה קשה להתמיד בדיאטה חריפה מזו. גם בצד של הפעילות, ואורי יוכל להשלים את דברי, יש לבחון האם מה שאת עושה (כשאת עושה) מקדם את מטרותייך. בכל זאת, כדאי להתייעץ עם דיאטנ/ית בצורה פרטנית ולבחון יחד האם ניתן לשפר את התזונה בכל זאת (דברים שלא עלו פה) בהצלחה, אילנית

עדי שלום, הנוסחה המנצחת להורדת משקל/ שומן היא שילוב של פעילות גופנית ותזונה נכונה. חשוב להבין שהמפתח להורדת משקל נמצא בתכנית התזונה ולא בפעילות הגופנית - נכון, כפי שציינתי שהנוסחה המנצחת היא שילוב השניים אך לתזונה חשיבות רבה יותר. אני מסכים עם אילנית כי קשה לייעץ במדויק במדיה כזו, עם זאת חשוב להבין שיש לשנות תבניות התנהגותיות וזאת כדאי לעשות בליווי מקצועי של תזונאי/ת. לגבי הפעילות הגופנית - גם פה חשוב לבנות תכנית ריאלית המתאימה ללוחות הזמנים שלך וליכולותיך. מקווה שעזרנו ובמידה ויהיו לך עוד שאלות את מוזמנת להעלותן. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה