עושה דיאטת הנקה, ספורט ולא יורדת כלל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

20/01/2015 | 19:55 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 32 ,שוקלת 71 קילו גובה 1.73. כמעט חודשיים אחרי לידה ומניקה. ולכן אני עושה דיאטה של הנקה של 1800 קלוריות ומשתדלת לבצע לפחות 3 פעמים בשבוע פעילות ספורטיבית כגון אימוני כח (בטן, רגליים) TRX וכן ריצה והליכה עם הילדה כשמתאפשר אך משום מה אני לא מצליחה לרדת כלל . מהלידה ירדתי למשקל הנ"ל ומאז חודש וחצי לא ירדתי בכלל למרות הדיאטה והספורט, מה אני עושה לא בסדר, האם זה קשור להנקה. אני מתייאשת וסובלת מהדיאטה שכן אני לא רואה התקדמות.

מאיה שלום, ראשית, מזל טוב :) לא כל כך ברור מתוך דברייך כמה קילוגרם כבר ירדת מאז הלידה (את מציינת את המשקל בו את נמצאת כיום), עם זאת, ברור כי הירידה נעצרה, וזה מה שגורם לתסכולך. להעצרות בירידה יכולות להיות סיבות רבות, החל מחסר שינה שגורמת לעייפות וחוסר כללי בתנועה (על אף שאת מקפידה לעשות פעילות 3 פעמים בשבוע, יכול להיות שבסה"כ יחסית לתקופה לפני ההריון, את פחות פעילה) לחלופין, יתכן כי את דווקא יותר פעילה והגוף זקוק ליותר אנרגיה ודווקא ההגבלה הקלורית לא טובה לו, והוא שומר על מאגריו. חסר שינה עלול לגרום לנו גם לא לשים לב לכמויות אותם אנחנו אוכלים ואז כמות האנרגיה אותה אנו צורכים יכולה לעלות על כמות הוצאת האנרגיה וזו יכולה להיות סיבה נוספת. המלצתי לך היא לנסות ולנהל רישום מזון, שיתרונו הוא בכך שאת מתעדת בעת הארוחה (רצוי לא לעשות פרוטוקול אכילה בסוף היום) מה שאת אוכלת וכמויות, מה שיתן לך איזושהי שליטה על מה שנכנס לגוף. בצד הוצאת האנרגיה להקפיד על תנועה במהלך היום ולכוון את הפעילות לכזו שתעזור לך לשרוף יותר אנרגיה. ואם אלו לא עזרו, כדאי להתייעץ עם דיאטנ/ית שיבדקו ביחד איתך את תפריטך ויעזרו לך להתאימו למטרותיך. בהצלחה אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה