ספיגת ויטמינים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

08/01/2015 | 17:05 | מאת: עודד חדד

שלום וברכה קראתי באינטרנט שכאשר שותים קפה או תה לאחר ארוחה מלאה בויטמינים הוטמינים עצמם לא נספגים טוב בגוף רציתי לדעת אם זה נכון?כי אני קצת חושש נורא והאם מדובר גם על תה. ירוק?

08/01/2015 | 17:07 | מאת: עודד חדד

והאם צריך לחכות שעתיים לאחר אכילת ויטמינים ואז לשתות קפה או תה?!

עודד שלום, אכן ישנם ויטמינים ומינרלים שחומרים בקפה ובתה משפיעים על ספיגתם כמו למשל סידן וברזל שקפאין ותאין מפריעים לספיגתם. ההמלצה היא באמת להפריד בין אותם משקאות לבין המזון, אפשרות נוספת היא לשתות משקאות שאינן מכילים קפאין או תאין כמו סוגי חליטות פירות במקום תה, או אפילו חליטות עלים כמו נענע לואיזה. שיהיה חורף חם והמשך שבוע טוב, אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה