אימון גופני ועלייה במשקל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/12/2014 | 08:26 | מאת: דניאלה

שלום . כל חיי הייתי בתת משקל, גנטיקה משפחתית. גובהי הוא 1.78 ומשקלי הוא 52. אני מאוד רוצה לעלות במשקל ובמקביל נורא קשה לי כי הפעילות הגופנית היא חלק ממני כבר מגיל צעיר. ההמלצה שהמליצו לי היא להפחית את האימונים האירוביים. אציין שאני עושה אימונים אירוביים, אימוני כוח ופילאטיס. 3 פעמים בשבוע בממוצע, לעיתים פחות ולעיתים קצת יותר. מאוד חשוב לי לדעת האם הדבר הנכון הוא באמת להפסיק/ להפחית את האימונים? כי זה הרגל של שנים וזה שומר על שגרה בריאה, בהתחשב בכך שאני סטודנטית שיושבת רוב השבוע מהבוקר עד אחר הצהריים בכיתה וזו הדרך שלי מעט להשתחרר. ואם אפשר לדעת מה המשקל המומלץ עבורי?

דניאלה שלום, יש להתייחס למספר פרמטרים: 1. תזונה - לא ציינת כלל מהי תזונתך וזה מפתח לעליה / ירידה במשקל.ללא תכנית תזונה לא משנה איזה תכניות אימון תעשי הסיכוי להעלות משקל אפסי!!! פרטי ואשמח לחזור אליך. 2. פעילות אירובית - אכן פעילות אירובית עלולה להפריע בתהליך של עליה במשקל, לא ציינת מהי תדירות אימוניך האירוביים ועצימותם וגם כאן אשמח לחזור אליך. בכל מקרה אין צורך להפסיק אימונים אלו אלא להפחית מעט ממשכם ועצימותם. 3. אימוני כוח / פילאטיס. - ממליץ להשאיר רק את אימוני הכוח ללא פילאטיס תוך דגש על אימוני כוח שמטרתם העלאת מסה (טווח חזרות של בין 7 -12 חזרות, כלומר להגיע לכשל בטווח זה). בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה