דג

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

12/11/2014 | 13:09 | מאת: יריב סגל גלי

שלום אורי. האם השמועות ההן נכונות שבדג תונה ואמנון יש אומגה 3? תודה.

יריב שלום, דג הטונה אכן מכיל חומצות שומן מסוג אומגה 3. האמנון לעומתו אינו מכיל אומגה 3. דגים נוספים המכילים אומגה 3 בורי ופורל. בנוסף ניתן למצוא אומגה 3 גם בפשטן וזרעי צ'יה. בהצלחה אורי

18/11/2014 | 12:06 | מאת: איציק

צמחים מכילים אומגה 3 מסוג ALA (ולא DHA ו EPA שנמצאות במקורות מהחי), והגוף צריך להמיר אותה לחומצות אחרות. ההמרה הזאת מאד לא יעילה, כך שיש ספק רב אם טעם בצריכת אומגה 3 ממקור צמחי.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה