ארובי בדופק גבוה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/11/2014 | 19:48 | מאת: קרלי

אני בן 44 הולך לחדר כושר 3 פעמים בשבוע , המטרה שלי היא ירידה במשקל (=בריאות...) אני שוקל 112 ק"ג אני עושה קצת משקולות שאני פחות אוהב ובעיקר על המסילה כשעה בכל פעם. הבעיה היא שכשאני רץ (אפילו 8 קמ"ש) הדופק שלי עולה ל 160 ולפעמים מגיע ל 170. כשאני הולך בקצב 7 אני על 130-140. האם נכון כרגע לרוץ בדופק הגבוה? פיזית אני מרגיש שאני יכול אבל חושש מהדופק הגבוה וגם שמעתי שזה לא נכון כדי לרדת במשקל. אשמח לעצה ולהפניה לחומר בנושא. תודה

קרלי שלום, חשוב להבין שהמפתח להורדת משקל הוא גרעון קלורי והמשפיע המשעמותי על כך זה תכנית תזונה. לכן עליך להקפיד על תכנית התזונה רצוי בהתיעצות עם תזונאי/ת ספורט. לשאלתך לא הייתי מתחיל בריצה ולא רק בגלל הדופק, אלא בגלל החשש לפציעות שהרי בריצה האימפקט בזמן הנחיתה הוא לפחות פי 2 ממשקל גופך, ולכן הסיכוי להפצע די גבוה. במקום, המשך בהליכות ובאימוני כוח (העשויים לשמר מסת שריר שגם תועיל להורדת משקל לטווח ארוך). וזכור המפתח להורדת משקל הוא בתזונה . בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה