שאלה בקשר לריצה ובקשר לירידה במשקל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

15/10/2014 | 21:07 | מאת: אמיליה

לאורי שלום רב ! וחג שמח לך ! בתקופה של חצי שנה בערך ירדתי בערך בין 21 ל- 19 קילו במשקל ואני מתאמנת - 3 פעמים בשבוע אימונים פונקציונליים ועד לא מזמן התאמנתי בקבוצה ריצה פעמים בשבוע . 1.) אני נמצאת באימון ריצה כבר 9 חודשים במהלכו גם השתתפתי בתחרות ריצה אחת שהיא גם הייתה הראשונה שלי וזה ממש היה התגשמות החלום שלי (מרוץ חיפה 5 ק"מ ). עכשיו בהתחלה הייתי בקבוצה ריצה שסה"כ היה לי נחמד שמה ( למרות שחברי הקבוצה שהייתי בה לא היו רציניים כל כך נשארתי שמה ), אני נשארתי באותה קבוצה בעיקר בגלל המאמנת המדהימה שהייתה לנו אבל בסופו של דבר אחרי מרוץ חיפה הקבוצה התפרקה , לאחר חודש בערך בגלל שאני מאד אוהבת ריצה בדקתי כל מיני מקומות ובסופו של דבר הצרפתי לקבוצת הריצה של NevoRun , בהתחלה הקושי בהתמדה ובהשקעה היה קצת קשה אבל בסופו של דבר בהדרגה ועם הזמן הצלחתי להתמיד ולהשקיע עכשיו יש לי שאלה הקבוצה שאני נמצאת בה אנחנו נפגשים במקום מסויים ( חוף שקמונה ) שזה ליד מסעדת מקסים שבחיפה , הבעיה העיקרית שהתחילה להציק לי ומציקה לי היא שהאימון חוזר על עצמו ואין גיוון מה לעשות ? ( החשיבה שלי היא ביטול בקבוצה שאני נמצאת בה כעט NevoRun ומעבר לקבוצה אחרת בחברה אחרת שהיא יותר מגוונת מבחינת הריצה ). 2.) אני נמצאת בתהליך של ירידה במשקל כבר שנה וכמה חודשים עד עכשיו עשיתי תהליך מדהים של ירידה במשקל עם זה בירידה במשקל עצמו ועם זה בשינוי שלי אבל בתקופה האחרונה נגיד בחצי שנה האחרונה אני תקועה במשקל הכוונה המשקל שלי נע בין 74 ל- 76 ומעבר למשקל הזה אני לא מצליחה לרדת יותר מה לעשות ? בברכה ותודה מראש אמיליה

אמיליה שלום, ראשית ברכות על הישגיך. לשאלותיך: 1. השאלה לא ברורה - אכן כדאי למצוא קבוצה אליה את מתחברת יותר. 2. המפתח להפחתת % שומן (הורדת משקל) הוא ביצירת גרעון קלורי. הנוסחה "המנצחת" לכך היא שילוב של תזונה נכונה ופעילות גופנית. מתיארוך נראה שהפעילות הגופנית מכוסה היטב. אני מניח שעשית גם תכנית תזונה - מניסיוני מרבית ההתקעויות קשורות לתכנית התזונה. לכן ממליץ שתתיעצי עם תזונאי/ת, רצוי תזונאי ספורט. הערה - מאחר והריצה היא פעילות בעלת אימפקט גבוה ולכן סכנת הפציעות גבוה יחסית, חשוב מאד להקשיב לגוף ובמידה ויש כאבים / רגישויות לבדוק מיד ולא להתעלם מכך. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה