חומצות שומן חיוניות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

16/09/2014 | 20:24 | מאת: תומר

שלום. יש לי שאלה לגבי Omega 3 ואני מאוד אודה לכם אם תבהירו את הנושא הזה. אני רוצה לצרוך את Omega 3 ממקור צמחי בלבד, אבל אני מאוד מתוסכל מהשמועות שחומצת השומן ALA שמצויה בשמן צמחי לא מומרת טוב לנגזרות EPA ו-DHA שמצויות בשמן דגים. האם אתם יכולים להפריך את השמועות האלה?

תומר שלום, לצערי, לא מדובר בשמועות, אכן גוף האדם לא מצליח להמיר את חומצות השומן מסוג אומגה 3 ממקור צמחי בצורה טובה, ולכן יש לקבל אותן ממקורות מהחי (בעיקר מהים - דגים ופירות ים). שנה טובה והרבה בריאות, אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה