איך אני יכול לדעת כמה נכון אני צורך ביום?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

13/09/2014 | 21:55 | מאת: א'

התחלתי ללכת למכון כושר לפני כחודש במטרה להעלות מסת שריר, המאמן בחדר אמר שעליי לאכול כ5 ארוחות היום, שמורכבות מ:60%חלבון, 30% פחמימות, 10% שומן, ושבסך הכל עליי לצרוך ביום כ2500 קלוריות, מה שאני רוצה לשאול זה, האם יש דרך למדוד את כמות הקלוריות באוכל שאני צורך?

שלום, לא ברור מהו הרקע המקצועי (כתזונאי) של המאמן, על פניו נראה שאינו מקצועי (בהנחה שהמידע שהעברת אכן מדויק) ולכן ממליץ לקחת את הערתויו בהסייגות. 60% חלבון זו רמה גבוה מדי של חלבון. ממליץ שתתייעץ עם תזונאי ספורט. בהצלחה אורי

א שלום, לא ציינת בשאלתך את גילך, משקל וגובה, אבל כך או אחרת, קשה מאוד בפורומים לענות על שאלות מסוג זה בצורה מדוייקת. עם זאת, מצטרפת לדעתו של אורי, מדובר בפריסה קלורית תמוהה וכמות חלבון גבוהה מדי. לגבי הדרך למדידת הכמות הקלורית, ישנן טבלאות קלוריות, תוכל להשתמש באתר של foodsdicunary או אחרים. לבסוף, כמו שאמר אורי, כדאי מאוד לקבל המלצות תזונתיות מהסוג הזה מדיאטנים, שהינם אנשי המקצוע היחידים שמוסמכים לטפל מבחינה תזונתית, כשיש כמובן, דיאטנים שעובדים עם ספורטאים ויוכלו לסייע לך להגיע למטרותיך, בהצלחה ושנה טובה, אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה