היפרטרופיה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

28/08/2014 | 21:15 | מאת: ירון

שלום רב, יש לי מספר שאלות שתשובות מאוד יועילו לי לאימונים. 1. אני מתאמן AB ארבע פעמים בשבוע, במקרה שאני יכול להתאמן רק 3 פעמים בשבוע, או כשאימון אחד התפספס לי באמצע שבוע, איך כדאי להמשיך את התכנית באותו שבוע , אולי להוסיף באימון האחרון A ו-B יחד ?. אשמח לתשובה שבה אבין את העיקרון ואוכל להסיק למצבים דומים באותו נושא. 2. לימדו אותי שבכל התרגילים עלי לכנס את הבטן פנימה כדי שהגב יהיה בקו הישבן ולא תהיה קשת בגב, על מנת שזוקפי הגב פחות יעבדו, אלא רק השריר עליו אני עובד. אני נוהג כך בכל התרגילים שכיבה וישיבה כאחד, סקווט, לחיצת חזה, כתפיים וכו' האם זה נכון או אני עושה נזק לגב? 3. בהיפרטרופיה האם מומלץ לעשות את העלייה בתרגיל במהירות ולהאט בירידה, למשל כפיפת מרפקים להעלות את המשקוליות במהירות ולהאט בהורדתן. 4. כמה סטים מומלצים לכל קבוצת שריר בתכנית AB לעלייה במסת שריר

ירון שלום, 1. אני חסיד גדול של אימון A ולא AB. לא שאני נגד AB אבל תדירות של 3 אימונים במקרים רבים עדיפה. כדי להתגבר על בעיית הזמן בסוג אימון a מליץ לוותר לחלוטין על יד קדמית אחרוית ולהתרכז בתרגילים מורכבים. לשאלתך - בתקופה כזו עבור לאימון כל הגוף A תוך וויתור על שרירים קטנים או שרירים הפחות חשובים לך. 2. לא יודע מי אמר לך זאת אבל זה ממש לא נכון.אכן הגב צריך להיות במנח נטרלי אבל זה לא קשור להכנסת הבטן. בנוסף לא רק שזו טעות לנסות להכניס את הבטן בכל תרגיל זה אפילו עלול להזיק שהרי גופנו עובד בתהליכי כיווץ הרפיה לסירוגין תלוי בסוג התנועה. לפיכך מה שצריך להעשות זה שמירת הגב במנח נטרלי וזה!!!. 3. כן ולא. בסופו של יום הגוף מסתגל לכל צורת עבודה כולל קצבי עבודה ולכן יש הגיון לשנות גם קצבים. 4. 4-8 תלוי בעצימות. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה