שאלה לאורי בנושא גמישות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

16/08/2014 | 12:07 | מאת: עדי

אורי שלום, אני בת 26 ורוב חיי לא הייתי כל כך פעילה ספורטיבית. הצבתי לעצמי מטרה כרגע בחיים - פיתוח של גמישות הגוף שלי. ידוע לי שאת הגמישות ניתן תמיד לשפר באמצעות תרגול יום יומי. אך האם יש גבול מסוים, שאגיע אליו, שלא משנה עד כמה אתרגל כל יום את הגמישות, שפשוט הגוף שלי לא יאפשר לי להתגמש יותר? (הגבלות של גיל , גנטיקה, וכל משתנה שמשפיע על גמישות) או במילים אחרות, נניח שעכשיו מבחינת רמת גמישות אני ברמה 0 (אני ממש לא גמישה) האם אוכל לבצע למשל שפגט במידה ואתרגל כל יום תרגילי גמישות? או שמא , אשפר את הגמישות אבל לא אהיה מסוגלת לבצע שפגט למשל. אני יודעת שיש לי עבודה קשה ומאומצת כדי להשיג את המטרה (כי הגיל והגנטיקה לא לטובתי) ולכן אני רוצה לדעת אם מבחינת ריאליות זה אפשרי להשיג אותה עי תרגול בלבד או שלא. תודה רבה

עדי שלום, אכן תרגול הגמישות על בסיס יומי עשוי לשפרה. יחד עם זאת חשוב להבין שיש להתייחס לכל מרכיבי הכושר ולא רק למרכיב אחד. לא ברור מתיאורך מהי מטרתך? שהרי שיפור השפגט לתפיסתי לא צריך להיות מטרה , לעומת זאת שיפור גמישות לתפקוד היומי בהחלט מטרה ראויה. כך או כך שילוב גמישות יחד עם תרגילי כוח (שלפי המחקרים האחרונים משפרים גמישות) ופעילות אירובית זו הדרך הנכונה להתייחס לתנועה ולאימון. לשאלתך האם יש גבול מסוים - התשובה היא שבהחלט יש - וזה תלוי כמובן בגנטיקה , אבל חשוב לזכור שיש צורך לאזן בין גמישות המפרק לבין יציבותו, שניהם חשובים. במידה ויהיו לך עוד שאלות אשמח לחזור בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה