שאלה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

13/08/2014 | 14:57 | מאת: אור

שלום אני בת 22 משקל 57 גובה 1.59 נרשמתי לפני 3 שבועות לחדר כושר , אף פעם לא הייתי בשיגרת כושר היתי מתחילה שבוע ומפסיקה כרגע אני מתמידה 3 פעמים בשבוע הולכת לחדכ ...בנו לי תוכנית אימון של כוח שילוב אירובי פעמיים בשבוע אימון כוח ועוד פעם של אירובי-מכשירים אני בן אדם שסובל ב4 שנים האחרונות מסחרחורות תחושה של חוסר יציבות עשיתי שלל בדיקות גם בדיקות לב והכל תקין פירשו זאת כתגובה לחרדה וסטרס שהגוף מבטא..התחלתי לסבול מהתקפי חרדה בעקבות. זאת אמרו לי שספורט מאוד יכול לעזור אני הייתי מאוד חרדה להתחיל לבצע ספורט בגלל המצב מה שגם משרה חרדות התעליתי על זאת ,אך אחרי אימון תמיד יש לי תחושת סחרחורת מעין צניחה ירידת אנרגייה אמרו לי לא לאכול מתוק לפני האימון כי זה עלול לגרום לנפילת סוכר ואני לא אוכלת מתוק שותה הרבה מים תוך כדי האימון התחושה נשארת בערך כמה שעות גם לאחר מנוחה ... מה דעתך למה זה קורה? האם זה נכון שאימון מדמה התקף חרדה? מה לעשות?

אור שלום, ראשית ברכות על ההחלטה ויישומה. אני בהחלט חושב שפעילות גופנית עשויה לעזור. לשאלתך - איני יודע מדוע את חווה לאחר האימון תחושת סחרחורת או צניחה באנרגיה, יחד עם זאת אני די בטוח שיש להמשיך באימונים. על פי תיאורך את עושה אימון אירובי 1 בשבוע, לא ברור לי למה? ממליץ לבצע לפחות 2 אימונים אירוביים. אם את מוגבלת בזמן אזי ניתן לשלב אימון אחד כוח ואירובי. אם יהיו לך שאלות בהתייחס לזה את מוזמנת ליצור קשר בשנית. לגבי תזונה ממליץ לאכול פחמימה לפני אימון.( פרוסת לחם..) כמו כן הקפידי לרשום את תחושותיך לאחר האימונים כולל רישום של סוג האימונים (יותר כוח / אירובי...) לעתים רישום שכזה עשוי ללמד אותך רבות. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה