צמצום

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

04/08/2014 | 13:17 | מאת: חן

שלום בחצי שנה האחרונה היתי עושה הליכות/ריצות למרחקים אך בזמן האחרון אני חשה שזה שואב ממני המון אנרגיה וכוחות ולכן החלטתי להתמקד במסלול יותר קצר אני עדין ממשיכה לשמור על תזונה עד כמה שאפשר אך הפחד שלי שהמאמצים לרדת במשקל יפחתו כלומר שהגוף יחוש שאני כבר לא הולכת יותר הרבה ובעקבות כך לא הצליח לשמור על המשקל-שכרגע על זה התמקדות ולא ירידה. האם המחשבה הזאת היא נכונה (אשמח לחידוד והכוונה והוספת פרטים אם ישנו נתון לא מפורט). חן

חן שלום, אתייחס ל2 דברים :1. בכדי לרדת במשקל יש להיות בגרעון קלורי, המפתח לכך הוא בתכנית תזונה. לכן בהנחה שאת מקפידה על תזונתך אין חשש. ללא קשר ממליץ לבצע בדיקת דם בגלל תחושת העייפות . בהצלחה אורי

11/08/2014 | 11:31 | מאת: חן

הבנתי את העניין של ''הגרעין הקלורי '' אך האם יש קשר בין הקצב המטבולי שלי עכשוו אם הורדתי במינון של המרחק שהיייתי עושה ספורט? כלומר אם הייתי עושה שלוש פעמיים בשבוע 17 ק''מ ועכשוו אני עושה 12 ק''מ קצב הירידה שלי יהיה איטי יותר ? (דבר שני אין לי בעיה בבדיקת דם )תודה על המענה

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה