אפשר בכלל לשפר סיבולת לב ריאה?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

20/07/2014 | 21:34 | מאת: פידיפידס

אני בן 17, ואני חשבתי להתחיל לרוץ, תמיד אני שומע אנשים ''רוצה להיכנס לכושר'', או ''אני לא בכושר''. רציתי לשאול אם זה לא דבר גנטי, עד כמה אפשר לשפר סיבולת לב ריאה? בעיני לא שווה לרוץ ולהתאמן אם משתפרים ממש קצת. עד כמה אפשר לשפר סיבולת לב ריאה? אני לא מדבר על אימונים וכו'. נגיד ועושים הכול נכון, עד כמה הסיבולת לב ריאה משתפרת? איך אנשים רצים מרתון, זה לא נשמע לי הגיוני, זה גנטי או שזה אך ורק דרך אימונים של סיבולת לב ריאה. אני אישית פיקפקתי באימונים, ושהכול זה גנטי, או 70%. מכון כושר זה גנטי אבל לא לחלוטין, זה בעיקר צורת הגוף והמהירות שאתה צובר מסה / שורף שומן, אבל יש התקדמות ברורה. ובריצה? כמה אפשר כבר להשתפר. אני מאוד רוצה להשתפר ולרוץ מהר בלי להתעייף, אבל באמת שזה נשמע לי כמו עניין גנטי.

שלום, חד משמעית ניתן לשפר כושר בצורה משמעותית ללא קשר לגנטיקה!!!ברור שלגנטיקה יש השפעה אבל היא תבוא לידי ביטוי בעיקר בהישגים ובתחרות בין אנשים. בהתייחס אליך אין ספק שאתה יכול לשפר את כושרך כולל ריצת מרתון זו רק שאלה של התמדה ואימונים. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה