כאב חזה והקאות בריצה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

14/07/2014 | 22:16 | מאת: גל דנינו

היום לראשונה יצאתי לריצה מזה הרבה זמן שלא הייתי בכושר, הייתי יוצא לריצה באופן קבוע לפני מספר חודשים אבל מנסיבות לא רפואיות של לחץ בלימודים הפסקתי. היום שחזרתי לריצה לאחר מספר דקות של ריצה מתונה התחלתי להרגיש דקירות בחזה לאחר דקות נוספות התחלתי להרגיש רלפקס הקאה. מהניסיון שלי בכניסה לכושר צריך לקחת את עצמך לקצה ולא הפסקתי לרוץ גם שהרגשתי את הרפלקס ולאחר משו כמו דקה כבר לא יכולתי והקאתי. הקטע המוזר הוא שלא הרגשתי שאימצתי את הגוף ויכולתי להמשיך לרוץ וגם המשכתי לרוץ אחרי שהקאתי. לא אכלתי לפני ושתיתי שתי כוסות מים לפני. כדי שהתייעץ על רופא ?

גל שלום, יכולות להיות סיבות שונות לתופעה. גם אם לא אכלת בסמוך לריצה עדיין יכולה להיות השפעה של אוכל על ההקאה, בנוסף גם אם קצב הריצה נראה מתון (במיוחד אצל רצים שהתאמנו בעבר) לעתים הוא מהיר מדי לרמת הכושר בה אתה נמצא. ויכול להיות שמדובר בשילוב של מספר גורמים כגון סוג האוכל, רמת כושר ירודה, לחות, חום... שביחד גרמו לתופעה. אני חולק עליך לגבי "לקחת את עצמך לקצה" להפך!! יש להיכנס לכושר בהדרגה תוך הקשבה לגוף. המלצתי - נסה לרוץ בפעם הבאה בקצב איטי יותר התחל ביום כן יום לא ובהדרגה העלה את תדירות האימונים ואח"כ את עצימותם. במידה ויהיו לך עוד שאלות אשמח לחזור אליך. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה