חיזוק שרירי ידיים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/04/2014 | 16:49 | מאת: לירון

שלום רב, אני בת 26, רזה באופן כללי ומתאמנת קבוע. מבחינה גנטית (כך זה גם אצל אמא שלי וסבתא שלי) זרועות הידיים שלי מרכזות שומן. כלומר זה בסדר יחסית, אבל הייתי שמחה לראותן רזות יותר. אני מבצעת תרגילים ליד קדמית ויד אחורית, אך נראה שזה דווקא גורם להן להיראות שמנות יותר ולא מעוצבות. האם הייתם ממליצים להפסיק את התרגילים? אני כבר רזה כך שלא אעשה דיאטה כדי להוריד אחוזי שומן בכל הגוף רק בשביל הידיים. תודה :)

לירון שלום, אכן לצערנו לא ניתן לבצע הורדת שומן נקודתית ואכן הצטברות שומן באזורים אלו ואחרים נובעת מגנטיקה. והאמת היא שאין הרבה מה לעשות. בכדי להוריד % שומן כפי שציינת יש להיות בגרעון קלורי ואינך רוצה בכך. לגבי התרגילים - איני ממליץ להפסיק את תרגילי הכוח אלא לעבור לתרגילים מורכבים יותר (כגון סקווטים/ גב עליון/ חזה) לעשותם במשקלים כבדים (מה שעשוי להעלות מסת שריר ובכך להפחית % שומן גם מהיד האחורית/ קדמית) . לגבי תרגילים ממוקדים ליד אחורית/ קדמית, את יכולה לוותר עליהם בתנאי שאת עושה את הנ"ל. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה