תכנית אימון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/04/2014 | 08:32 | מאת: אורית

אורי שלום, שמי אורית ואני בת 51 חולת סכרת וסובלת מחסימה נשימתית, לפני 3 חדשים עברתי ניתוח מעקף קיבה בשל עודף משקל קיצוני, אני מרגישה מצוין יורדת לאט והסכרת סוף סוף אחרי שנים מתחלה להתאזן, בימים אלו קניתי הליכון על מנת שאוכל לבצע פעילות גופנית גם בימי הקיץ החמים ורציתי לדעת ,אני רוצה להתאמן בבוקר בעיקר האם אני צריכה לאכול לפני או אחרי אימון? כמה זמן לפני או אחרי? האם יש לך המלצה לגבי תכנית אימונים מסוימת שמתאימה לאנשים כמוני, כיום אני שוקלת 107קג וגובהי 170 סמ ירדתי 15 קג מאז הניתוח. אשמח מאוד לתשובתך

אורית שלום, בגדול מומלץ לאכול לפני אימון, רצוי לא סמוך מדי אבל אם אין אפשרות אחרת אפשר משהו קל כגון פרי. אילנית תרחיב. לגבי כניסה נכונה לאימון - כנסי ללינק המצורף תחת כותרת "חדר כושר מקוון" - סבולת לב ריאה- יש שם פרוט כיצד להתחיל. במידה ויהיו לך שאלות לאחר עיון בלינק, חזרי אלי ואשמח להגיב. בהצלחה אורי http://www.fib.co.il/

אורית שלום, באופן כללי, חשיבות הארוחות לפני ואחרי אימון עולה ככל שעצימות הפעילות עולה. בד"כ הארוחה לפני האימון תהיה כשעה לפני הפעילות ותכלול פחמימות שכדאי שתשולבנה עם חלבונים (למשל יוגורט או פר לחם עם גבינה וכד'.) במקרה שלך, בהמלצות לתזונה לפני ואחרי אימון יש לקחת בחשבון לא רק את האימון עצמו אלא גם את העובדה שאת סוכרתית וחייבת למדוד סוכר לפני פעילות ואחריה, כדי לקבוע כמה לאכול, האם בכלל לצאת לפעילות ברמה כזו ומה וכמה לאכול אחריה. בנוסף, לא ציינת בפנייתך אם את לוקחת תרופות לטיפול בסוכרת ואיזה, עובדה לה משמעות גדולה גם כן וגם היא קובעת מתי ומה אוכלים ומתי לצאת לפעילות. לפיכך, המלצתי היא לפנות לדיאטנית ויחד איתה לקבוע את הכמויות ואת זמני הארוחות לפני ואחרי האימונים. בהצלחה וחג שמח, אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה