כאבים בקרסוליים / תוצאות אבחון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/02/2005 | 21:19 | מאת: אילן

ירון שלום , אני רץ מזה כשנה (אני בן 33), כאשר בחודשים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים בקרסוליים בזמן ואחרי ריצה . הכאבים היו בשני הרגליים . התאמתי נעליים ומדרסים (לאחר שהאורטופד ציין כי יש לי פלטפוס וקריסת הרגליים פנימה בעקבות הפלטפוס. אפיל לא הייתי מודע לפלטפוס...) אולם הכאבים המשיכו להתגבר (לא העלתי עומס ) עד אשר הפנמתי כי אני חייב להפסיק לרוץ . נגשתי שוב לאורטופד ששלח אותי למיפוי עצמות ורנטגן . אני מצרף את האבחון מהמפוי : "הדגשה קלה בריכוז במעבר שני שליש אמצעי לשליש דיסטלי של הטיביה מימין . יכול להתאים לנזק מאמץ בדרגה קלה . הדגשה קלה בריכוז בקרסול שמאל . יכול להתאים למצב לאחר טראומה או תהליך דלקתי. אין לראות ממצאים חיובים נוספים בעצמות שנסקרו" אנא חווה דעתך (יש לי עוד שבוע עד שאחזור לאורטופד) ברור לי שמדובר בשבר מאמץ קל , דלקת וכו.... בשורה התחתונה : האם להפסיק לרוץ עד החלמה מלאה האם אפשר לחזור בהדרגה לריצה תוך כדי החלמה ? כרגע אני עושה ספינינג , סטפר וכו ... אבל חוסר היכולת לרוץ ממש מתסכל .... תודה מראש . אילן

06/02/2005 | 07:20 | מאת: ירון פישר

איני מוסמך לחוות דיעה בעיניינים רפואיים. בהנחה שאתה סובל משבר מאמץ עליך להימנע מריצה עד להחלמה מוחלטת.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה