מערכת עיכול רגישה וכאב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/12/2016 | 22:46 | מאת: דש

שלום רב, אני בת 38 במשקל תקין ואחוז שומן 34 בדיקות הדם תקינות מאז גיל 20 אני סובלת מנפיחות בבטן ומגיל 30, מההריון הראשון, גם בנפיחות המלווה בדופק ותחושה ממש לא טובה שמשהו לא טוב קורה לי באותו הרגע. לאחרונה אני מוצאת עצמי אוספת עוד ועוד מזונות לשימת המאכלים הלא ידידתיים לי. אבוקדו גורם לי להרגיש שאני על סף אשפוז, קמח מלא גורם לי להרגיש מלאות עד כדי דופק ולחץ בגרון, בצל ושום טריים ממש מנפחים לי את הבטן יחד עם דקירות ויש עוד ברשימה... בתור ילדה ונערה אכלתי מהכל עכשיו, מזה שבוע שכואב לי ולא נעים בצד שמאל מתחת לצלע בקצה שלה, נפוח ולעיתים מלווה בסחרחורות. אני לא יודעת למי לפנות ולמה המערכת עיכול שלי נעשית יותר ויותר רגישה והתופעות נעשות יותר ויותר קשות לסבול אשמח לעזרה תודה דש

שלום, ראשית ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור מקיף יותר של התופעות. יכולות להיות מספר סיבות כולל רגישות למזון, מעי רגיז ועוד. במידה ושוללים מחלות או רגישויות מוכחות, הולכים על שיטת האלמנציה וזאת בליווי דיאטנית מומחית לתחום גסטרו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר