כיצד לבחור שיטת טיפול לצלקות אקנה?

דיון מתוך פורום  צלקות אקנה, היפרטרופיות, קלואידיות

01/11/2014 | 18:35 | מאת: פני צלקת

באשר לטיפול בצלקות אקנה, שאלתי היא כזו: כיצד ניתן לבחור רופא מטפל ושיטת טיפול אופטימאלית? רוב מכוני הטיפול ומרבית הרופאים בישראל דורשים מהפציינט להגיע לפגישת ייעוץ, שבדרך כלל נעשית תשלום. ואולם בפגישת הייעוץ ימליץ הגורם המאבחן על שיטת הטיפול הקיימת בקליניקה שלו ויפליג בשבחה. וזאת, בעיקר מהסיבה הכלכלית; הרופא הרי לא ימליץ למטופל שהגיע אליו לפגישה, שעלותה לעיתים מאות שקלים, על טיפול שאינו מכיר או על מכשור שהוא לא מחזיק ברשותו. לדוגמא, אם במרפאה מסויימת קיים לייזר פרקסל, זהו יהיה הטיפול שיומלץ לפציינט, גם אם יתכן וקילוף בלייזר ארביום, נניח, יטיב משמעותית עם מרקם עורו. בתעשיית הטיפולים האסתטיים ישנם טיפול לייזר ורדיו, שעובדים על גירוי העור ליצור קולגן ואלסטין, באמצעות קרן או תדר קצרה, לפרקים מדודים, פרקשיונל. ישנם גם טיפול לייזר בקרן בעלת גל ארוך ורציף, הנועדה להביא לקילוף שכבת עור בעובי מיקרומטר, זהו פילינג, למעשה. הליך נוסף הוא קילוף כימי, גם כן צורה של פילינג, באמצעות חומרים היוצרים כוויה כימית בעור, במטרה ליצור הגלדה וחידוש של שכבת עור הפנים. בתום מספר פגישת ייעוץ ושיחות עם מטפלים, מתקבל הרושם שכמעט כולם ממליצים לך על שיטת הטיפול שעומדת אצלם על המדף. עוד דוגמא: אותו המכשיר משמש הן לקילוף באמצעות לייזר והן ללייזר פרקשיונל. אולם לא כל מפעילי המכשיר בקיאים בהליך הקילוף. על כן, בפגישת הייעוץ יניא אותך הרופא מבחירה בטיפול שאינו מיומן בו. אם כך, כיצד בוחרים רופא מטפל? (אגב, סוגיית הרופא; לעיתים, המציג כלל אינו רופא עור, ופגישה עם כמה מהם התברר שאחד הוא פנימאי בבית אבות, ואחרת היא רופאת ילדים שכנראה משלימה הכנסה בכללית אסתטיקה, כמטפלת בגלי רדיו). למי הפתרונים?

01/11/2014 | 18:44 | מאת: ד"ר מיכאל שוחט

לא ברור לי אם נשאלת שאלה או זוהי תשובה בכל מקרה מומלץ לגשת ליעוץ לרופא מומחה עור או פלסטיקאי המנוסה בטיפול בצלקות והמיומן בכל שיטות הטיפול עם נסיון של שנים רבות

01/11/2014 | 18:50 | מאת: פני צלקת

זו הייתה שאלה. ואם היא לא הייתה ברורה, אז שאלתי כיצד אפשר לבחור ברופא מטפל – בהנחה שהוא רופא – כשהוא ממליץ לך על הטיפול היחיד שקיים אצלו בגבולות הקליניקה?

01/11/2014 | 18:46 | מאת: פני צלקת

תיקון: הפנימאי היה רופא בבית חולים גריאטרי.

01/11/2014 | 18:59 | מאת: ד"ר מיכאל שוחט

בדכ כדי להגיע לתוצאות מקסמליות יש לשלב מס טיפולים כך שבכל מקרה לא מומלץ ביצוע טיפול במרפאה או רופא המיומן או מכיר שיטה אחת בלבד של טיפול

מנהל פורום צלקות אקנה, היפרטרופיות, קלואידיות