פורום צלקות אקנה, היפרטרופיות, קלואידיות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - רפואת עור ואסתטיקה
פורום זה מעניק מידע מקצועי בתחומים הבאים: צלקות אקנה - צלקות שקועות הדומות לחטטים בפנים, בגב ובחזה, הנוצרות, לרוב, מאקנה שלא טופל כראוי. לעיתים, מתווספים לצלקות קמטים קטנים, המעמיקים אותה. צלקות היפרטרופיות - גדילת יתר לגובה של הרקמה הצלקתית. לרוב, בקרב אנשים בעלי גוון עור כהה ונשים צעירות. יש לבדוק עם רופא עור לגבי ביופסיה. צלקות קלואידיות - צמיחת יתר של רקמת הצלקת באזור עור פגוע - מעבר לגבולות הפצע המקורי. הצלקות לרוב קשות, מעוגלות ולא אחידות, בגוון אדום או כהה מסביבתן. ד"ר אלה אגוזי-ריינמן, מנהלת הפורום, מומחית לרפואת העור ולטיפולי אסתטיקה, מייעצת לכם לגבי מקור התופעות, שימוש בתכשירים, תופעות לוואי, זמני החלמה וטיפולים מומלצים.
101 הודעות
99 תשובות מומחה

מנהל פורום צלקות אקנה, היפרטרופיות, קלואידיות

12/11/2018 | 22:48 | מאת: תומר

שלום רב, לפני כ-17 שנה עברתי ניתוח מקומי להוצאת נקודת חן באמצע האף. לאחר זמן מה נוצרה שומה גדולה, והרופא החליט לכרות אותה. מאז יש לי צלקת קטנה על האף והיא מטה אותו וגורמת לאף להיראות טיפה עקום בפרופיל. השאלה שלי אם יש טיפול להעלמת או טשטוש הצלקת. אני באמת מבולבל מכל האתרים שמציעים שלל טיפולים. אודה לתשובתך, תומר

כדי לענות במדויק צריך לראות את הצלקת , אבל עקרונית אפשר לטשטש צלקות , השיטה הטובה ביותר - לייזר ויש כמה סוגים . את הסוג מתאימים לפי המצב.

31/10/2018 | 23:52 | מאת: עופר בראל

שלום לכולם, רציתי לדעת מה הדרך הכי טובה לטיפול בצלקת אקנה שיש לי(מצורפת תמונה)

02/11/2018 | 14:03 | מאת: עופר בראל

http://www.siz.co.il/my.php?i=m3ahumzfyz0d.jpg מצורפת תמונה

בצלקות אקנה עובד שילוב של טיפולים . בתמונה ששלחת מומלץ שילוב של 2 סוגי לייזר - משייף ולייזר למרכיב האדום ובנוסף ניתוק סיבי הצלקת במהלך הנקרא סאבסיז'ן

06/12/2018 | 09:56 | מאת: עופר שמואל

מה עלות הטיפולים והאם יש סבסוד מקופת החולים(כללית)?

25/09/2018 | 13:19 | מאת: אור

שלום רב ד"ר, כבר 3 חודשים שיש לי צלקת לבנה על בית החזה נראת כמו צלקת משריטה של חתול אבל זה מציפורניים של בנאדם- מצרפת תמונה. (בתחילה הייתה שריטה עמוקה מאוד אדומה ששרפה וגירדה מאוד אבל לא חושבת שהיה דם). הייתי אצל שני רופאי עור מומחיל וקיבלתי שתי דעות מנוגדות- אחד אמר שהוא מאמין שבעוד כשנה הצלקת כמעט ולא תראה לעין, והרופא השני אמר שזה לא נכון, שהצלקת תשאר ככה כל החיים ולא יכולה להשתנות. הוא אומר שהסיכוי היחיד שלי זה אם הצבע של הצלקת ישתנה אבל הוא לא מאמין כי זה כמעט ולא קורה. אני מבולבלת מי מביניהם צודק? זה יכול כמעט להעלם או שתמיד זה ישאר ככה? בנוסף אני שמה קלו- קוט בהמלצת הרופא הראשון. הרופא השני אמר לי שאין לי מה להשים את זה בכלל כי זה עוזר רק לצלקות מוגבהות ולזה זה לא יעזור זה נכון?

כבר עניתי לשאלה

27/08/2018 | 18:47 | מאת: AKN

שלום אני סובל ממחלת עור שנקראת AKN - אקנה קלואידילדיס נוכה (דרך ביופסיה שעשיתי) מגיל 16 זה התחיל והתפתח כנראה... אני צעיר בן 25 ללא מחלות בן אדם בריא לגמרי. הבנתי שאין לה תרופה או משחה שתעלים את זה לנצח וזה בעצם לכל החיים. ניסיתי את כל האפשרויות של משחות ותרופה של מינצקולין + ראקוטן לכמה ימים והפסקתי בגלל יובש ובהמלצת הרופא. זה מחלה שיש לי אותה כבר כמעט 10 שנים. פשוט זה מחלה שאין לה פתרון וזה מדאיג כי זה ממש מפריע לי וזה משפיע אליי נפשית במשך שנים רבות (גירודים ופצעים מלאים בדם מוגלתיים פגיעה בזקיקי שיער). האם יש אפשרות לניתוח? (שלא סיפרו לי אליו מומחי עור) כי רוב המומחים נותנים לי משחה כל פעם ולא מתייחסים אליי ואומרים שאין מה לעשות עם המחלה הזו אין פתרון. לגרום לפצעים/צלקות אקנה האלה לייעלם לגמרי? (ראיתי סרטון ביוטיוב על ניתוח שמתקיים בארה"ב) שממש מסירים את זה לגמרי. האם זה אפשרי בישראל? או מישהו שהצליח לפתור את הצלקות אקנה AKN לנצח. ישמח לתגובות.

יש ניתוח שבו כורתים את כל האיזור של ה-AKN וסוגרים או נותנים להחלים ללא תפרים. ניתוח זה אם מצליח מביא לפתרון הבעיה , אך יש בו סיכונים כמו בכל ניתוח - זיהום פצע ניתוחי, בעיות החלמת פצע , הצטלקות קשה. צריך לפנות לכירורג פלסטי

23/08/2018 | 00:49 | מאת: שלום

נכוויתי לפני כ5 חודש ביד האחורית מגפרור נותרה צלקת רגילה אבל חומה(כנראה מהחשיפה לשמש) מאז אני תמיד שם קרם הגנה, אבל השאלה שלי היא, איך אפשר להבהיר את הצלקת, האם על ידי לימון? או תכשיר מסוים, האם בכלל אפשרי להבהיר צלקת?

אפשרי להבהיר צלקת , הדרך הטובה והיעילה ביותר על ידי לייזר מיוחד לפיגמנטציה שמפרק פיגמנט בעור

30/07/2018 | 23:44 | מאת: רחלי

לפני השלושה חודשים נמצאה לי נקודת חן מלנומה התחלתית בגב שבעקבות הממצא הורד לי שטח גדול ועמוק יותר לפי פרוטוקול- בערך 2 סמ' רוחב ועומק. מאז ההסרה השניה עברו חודשיים. הצלקת מפריעה לי יותר ויותר. היא מגרדת לי ויחד עם זאת מרגישה קצת מתוחה וכואבת מעט. היא די אדומה ומעט בולטת. יש לי נטיה לקלואידים אף על פי שהצלקת באמצע הגב ולא נראה שאני מפתחת קלואידים בתקופה האחרונה. האם התחושה המגרדת אמורה להפסק ומתי? האם יש משחה שיכולה לעזור? יש לי בבית קלוקורט. האם אפשר להשתמש כל עוד יש אודם והאם יעזור לחוסר הנעימות?

התחושה המגרדת חולפת עם הזמן , לא ניתן לדעת בדיוק מתי זה יקרה. אפשר לשים קלוקוט , אפשר גם לנסות משחה סטרואידלית כמו דרמובאט

09/07/2018 | 02:11 | מאת: שחר

עברתי טיפול אחד של זריקות סטרואידים לצלקת . אני מרגיש שיש שיפור קל , והשאלה שלי היא עד כמה הצלקת יכולה להתכווץ ? כמה טיפולים צריך לעבור , ובאיזה תדירות עד להשלמת הטיפול ? כמו כן האם יש דרכים נוספות לטפל בצלקת במקביל לתקופת הזרקת הסטרואידים ?

הזרקת סטרואידים לקלואיד, ביחוד אם נעשית בצורה של מזרק ומחט סטנדרטיים בעלת יעילות משתנה לרוב נמוכה. אפשר לנסות להזריק פעמיים , אם השיפור לא משמעותי - אין טעם להמשיך. יש שיטות הזרקה מיוחדות המפזרות את התרופה בצורה שווה - כאן היעילות הרבה יותר גבוהה והכאב מינימלי. כמו כן מלבד סטרואידים יש תרופות אחרות שנוהגים להזריק -גם להן יש יעילות גבוהה יותר והן לא קיימות בקופות חולים , רק במסגרות פרטיות.

21/06/2018 | 21:43 | מאת: נועה

שלום, לבת ה-4 שלי יש צלקת שקועה במרכז המצח אחרי אבעבועות רוח והיא מאוד מפריעה לה. האם כדאי לטפל בה כל עוד היא טרייה יחסית או שעדיף לחכות? מה הטיפולים האפשריים לילדה? תודה מראש

שלום. עקרון הטיפול בצלקות - ככל שמטפלים מוקדם התוצאה יותר טובה. השאלה לאור גילה של הילדה האם היא תשתף פעולה בטיפול - אם כן אז אפשר לטפל. טיפולים אפשריים: לייזר , ניתוק סיבי הצלקת על ידי מחט קטנה, טיפול במחטים שיכולים להרים את השקע, כריתת הצלקת ותפירה מחדש. הכל חייב להיעשות בטכניקה של הרדמה מקומית מיוחדת לילדים כדי למנוע כאב וסבל. החלטה על סוג הטיפול מתבצעת לאחר בדיקה בלבד

18/07/2018 | 22:08 | מאת: נועה

תודה

03/12/2017 | 22:01 | מאת: דנה

לפני שבועיים עברתי ניתוח פתוח עם חתך 10 ס"מ כריתת גוש גדול בקרסול. עכשיו יש לי סימנים איומים של החתך הענק מהניתוח. לפני יומיים הרופא הסיר את הסיכות שהיו 10 ימים. מרחתי (על דעת עצמי) בטאקרוטן G וגם פוסידין וזה עשה לי כאבי תופת בחתך. מה עלי לעשות? האם להשים פלסטר על החתך? עכשיו יש לי כאבי תופת! נגרם לי נזק מהמשחות שמרחתי בבית? עכשיו החתך נראה נורא. האם אפשר להשים חומר חיטוי ופלסטר על החתך הענק הזה?

עקרונות הטיפול בפצע ניתוחי - שמירה על לחות בימים הראשונים כדי לאפשר נדידת תאים וריפוי פצע תקין. בטאקורטן מכיל סטרואידים המפריעים לריפוי פצע ובדרך כלל אינם מומלצים למריחה עם חתך ניתוחי.

08/11/2017 | 06:18 | מאת: ענת

נערה בת 16, צלקת קולואידלית מזה שנתיים. טיפול חבישת לחץ ופלסטר סיליקון לא שיפר. הוצע טיפול משולב קריוטרפיה TAC/5FU + לייזר PDL/ CO2 נקודתי. יעילות טיפול? והאם עלול להיות שלאחר הטיפול הצלקת תחזור למצב הנוכחי של טרום טיפול.

חשוב לדעת מה מיקום הצלקת כדי לחזות את יעילות הטיפול. עקרונית שילוב של הזרקת 5FU לייזר CO2 ולייזר PDL יתנו תוצאות ,בדרך כלל דרושה סדרה של 5 טיפולים לפחות.

07/11/2017 | 13:06 | מאת: מריחה ספיגה וחדירת גל אל תוך העור

לפי איבחון מקרוסקופי אצל דרמטולוג, יש לי עור שמנוני. אדמומיות, פריחה אריטמית, קשקשת וטפילי דמודקס בפנים. באזור הסנתר במיוחד. רשם לי גל בנזק 5 אחוז לשימוש בשעות הערב-לילה. למשך 3 חודשים. כשאני מורח גל בנזק, תוך כמה זמן הוא נספג בעור? תוך כמה זמן הוא חודר אל תוך העור? שעות ההשפעה/עבודתו מעת המריחה? פעילותו עבודתו נפסקת מאותו רגע כשאני שותף פנים ומוצאיו מפניי? מודה לך מאוד על תגובתך לשאלותיי.

10/11/2017 | 00:16 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

הספיגה משתנה מאדם לאדם. בין 10 דק לחצי שעה בדרכ . יש צורך בחודש לפחות של שימוש רציף לפני שניתן לקבל תוצאות . מהרגע שהחומר נספג יש משמעות מעטה לשטיפתו

03/11/2017 | 00:35 | מאת: שימוש בקרמים ותרחיצים שונים על פני העור

שלום דוקטור אלה לפני כחודש רופא עור, באמצעות מיקרוסקוף הבחין בעור פניי אדמומיות ופריחה אריטמית קשקשת וריבוי יחסי של טפילי דמודקס במיוחד באזור הסנתר. המליץ לי ורשם לי ואני משתמש בהם כל ביום, קרמים איברמקטין ורוזקס וגל בנזק ותרחיצים למצח ופנים, צטאפיל ואקניל ווש. לא ביחד את כולם. כל יום משהו אחר, ביום ובערב-לילה. מצב העור פניי משתפר לטובה ומתנקה ומבריא מכל הדברים שציינתי לעיל. עור פניי יחסים פחות אדמומי ולא שמנוני כמו שהיה ופריחה אריטמית אינני רואה ולא חש בו ודמודקסים נכתכים ומושמדים מיום ליום. קצת קומודונים קטנים בסנתר- הם ישארו לכל החים או יעלמו למשך הזמן? אחרי זמן מה טפילי דמודקס עשויים לחזור איפה שהו בפנים? איך למנוע זאת?

למי שכבר אובחן דמודקס יש נטיה לחזרת התופעה. למניעה אפשר להמשיך רוזקס או איברמקטין קרם מניעתי פעמיים בחודש

20/10/2017 | 20:36 | מאת: אין פרטים באינטרנט לגבי מוצרים ספציפיים

שלום דר אלה למה לא כתוב בשום מקום לגבי מוצרים אלו ? תחליב טיפוח לעור הפנים והקרחת SPF30 של דר עור אולטרסול תחליב הגנה +SPF50 של דר פישר אידיאל סוליי תחליב לגוף ולפנים מקדם הגנה +SPF50 של VICHY קרם לחות יומיומי אורגני SPF 30 New Wild Rose Daily Moisture SPF סבוקלם קרם הגנה מהשמש SPF30 לאחר מריחה- איזה מהם נספג בעור במהירות? איזה מהם חודר עמוק ופעיל אל תוך העור? איזה מהם אפקטיבי ופעיל והשפעתו תוך כמה ימים? אני שואל לגבי כל סוגי העור, לטיפול ואסתטיקה של קרחת מצח ופנים, בכלל ראש ופנים במלואם. תודה רבה לך מראש לתגובתך

30/10/2017 | 14:19 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

מדובר במוצרי קוסמטיקה. קוסמטיקה אינה חודרת מעבר לשכבה העליונה של העור - שכבת הקרן של האפידרמיס ( שכבת התאים המתים ) מבחינת מהירות הספיגה בעור- בדרך כלל ככל שהמוצר יותר נוזלי כך הוא נספג מהר יותר לעומת מוצר שומני שנשאר כשכבה חוסמת על פי העור

20/10/2017 | 18:52 | מאת: בראש בפנים ובחזה בעיות עור שונות

אני סובל מסבוריאה, אקנה, רוזציאה, בראש בפנים ובחזה. לפני כחודשיים רופא עור, לפי אבחון מקרוסקופי, ראה והמליץ לי ורשם לי שמפו וקרם לקטופיל וניזורל לקרקפת, תחליב טיפוח לעור הפנים והקרקפת SPF30 של דר עור לשימוש ביום וקרם מטרונידזול בערב ולחזה קרם דואו סקביל. כל יום בשעות היום וערב לילה, כל פריט המיועד לשימוש במקומו. אחרי חודשיים אני רואה ומרגיש שיפור משמעותי בכל הראש ופנים וחזה. הזמנתי תור בבית חולים אצל אותו רופא עור בעוד כשבועיים. שאלותיי- לדעתכך הערכתך, מה גורם לי לבחילות, הקאות, שלשול, נפיחות בטנית, יובש בפה, אדמומיות וקילוף העור. יוסי בן 53.

30/10/2017 | 14:17 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

התופעות שאתה מתאר מתאימות לטיפול בכדורים כמטרונידול ופחות לטיפול המקומי אך עדיין יתכן שטיפול ממושך בקרם מטרונידזול גורם לתופעות אלו ולכן הייתיממליצה להפסיק טיפול זה עד שתגיע לבדיקת הרופא

10/10/2017 | 20:19 | מאת: מלודי

לפני 3.5 שנים בני נחבל בשפה התחתונה והשפה נחתכה ממש באורך של 1 סמ לפחות. במוקד הרופאה ראתה והחליטה שאין צורך לתפור, כתוצאה מכך נשארה לבני צלקת לבנה מעט בולטת שגורמת להרמה לגידול של השפתיים משני הצדדים. ניסנו למרוח קלוקוט בשנה הראשונה והשנייה אך ללא שיפור האם יש פתרון אחר שהוא לא ניתוחי על מנת לגרום לצלקת לא לבלוט החוצה ולהשאר בקו ישר עם השפה ?

19/10/2017 | 11:42 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

לא ידוע לי על טיפול אחר . עליכם להתייעץ עם כירורג פלסטי המתמחה בטיפול בצלקות

02/10/2017 | 09:17 | מאת: יונה

שלום רב, כבר כמה חודשים שיש לי התעבות על האף מין גבשושיות טיפול במשחות לא עזר..האם יש עוד מה לעשות..זה נקרא . RHINOPHYMA

19/10/2017 | 11:41 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

יש צורך באבחון עי רופא עור מומחה אבל אם אכן מדובר בריינופימה הטיםול הוא ניתוחי או לייזר

01/10/2017 | 16:01 | מאת: אבקש תגובתך דעתך בנוגע לשאלותיי

שלום דוקטור. היום בבית חולים אצל רופא עור, לפי אבחון מקרוסקופי- בראש קרקפת, פנים, חזה, מפשעה, כפות רגליים וגב. TINEA CAPITIS+ CRURIS+PEDIS וגם סבוריאה דרמטיטיס ואקנה. הרופא רשם לי תרופה טרבינאפין טבע 250 מג למשך 14 יום, 1 ביום. יחד עם זאת, רשם לי קרם טרידרם למשך 20 יום למריחה פעמיים ביום וג'ל דואק למריחה בשעות הערב-לילה. בעוד שבוע ימים, מומלץ וניתן לשלב לטיפול קרם לחות סבו-עור לפנים פורטה Sebo-Or Face forte פעם ביום. בעוד כחודש לעשות בדיקות דם - ספירת דם מלאה ושקיעת דם ותרבית שתן ועור ותפקודי כבד וסוכר ועם תוצאות הבדיקות לחזור אליו, להמשך טיפול. שחכתי לשאול את הרופא- למה מאיזו סיבה ומהי החשיבות העיקרית לבדיקות דם אלו ואבחונם?

19/10/2017 | 11:39 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

הסיבה לבדיקות הדם היא שטיפול בכדורי טרבינפין עלול לגרום להפרעה בתפקודי הכבד ואז יש צורך לעיתים בהפסקת הטיפול

29/09/2017 | 14:22 | מאת: קרם ניזורל+ איברמקטין+ גל דואק+ רוזקס

שלום רב. לפני כחודשיים רופא עור, הבחין אצלי עור אדמומי ושמנוני. דלקת עור פנים, פטריית שמש, אדמומיות ופריחה אריטמית קשקשת וריבוי יחסי של טפילי דמודקס במיוחד באזור הסנתר. המליץ לי ורשם לי ואני משתמש בהם פעמיים ביום, קרם ניזורל וקרם איברמקטין וג'ל דואק. לא ביחד את כולם. כל יום משהו אחר, ביום ובערב-לילה. מצב העור פניי משתפר לטובה ומתנקה ומבריא מכל הדברים שציינתי לעיל. אתמול קיבלתי תוצאות של בדיקות דם. מה שמפליא אותי בנוגע לבדיקות דם אלו: תרבית דם+ ביופסיית עור + אנדוקרדיטיס + כל בדיקות המקרוביולוגיה+ ESR+ EOS WBC+RBC+ IGG + LYMPHOCYTES+ CRP נכון לתאריך 28/09/2017 נוזל הדם עקר ואינו מכיל דלקת או חיידקים או פטריות או טפילים או מזהמים כלשהם. יתר הבדיקות בנרמול, כולל סוכר וברזל ואבץ ושומנים בדם וללא הערה כלשהי. אני בן 55. לא מעשן ולא שותה שום אלכוהול. השאלה שלי- פטריית שמש, אדמומיות ופריחה אריטמית קשקשת וריבוי יחסי של טפילי דמודקס בפנים, לא רואים בבדיקות הללו ? או שקרמים ג"לים הללו שציינתי לעיל עשו את עבודתם עד לבדיקות דם אלו ?

30/09/2017 | 14:06 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום , בדיקות דם אלו אינן חושפות ריבוי טפילי דמודקס ודלקת עורית. האבחנה של רוב מחלות העור הינה בהסתכלות על העור עצמו ולא באמצעות בדיקות מעבדה . לעיתים ביופסיה עורית יכולה לסייע באבחנה אך במקרה שלך ככל הנראה לא היה צורך בכך. השיפור הרב על ידי התרופות שאתה מורח מראה שהאבחנה היתה נכונה ואין צורך לחפש מדדים לא תקינים בבדיקות המעבדה

24/09/2017 | 17:56 | מאת: לפטרת tinea pedis בכפות רגליים

כך לפי בדיקה מקרוסקופית של רופאת עור בבי חולים. אני היייתי מאושפזת במחלקה אחרת, טופלתי במחלה אחרת. אתמול כשאמרתי לרופא מחלקה והיראתי לו את כפות רגליי, הוא ביקש עבורי דרמטולוג. היא קבעה חד משמשעית- לפטרת tinea pedis בכפות רגליים ובין אצבעות. לא כתבה לי שום מכתב לרופא משפחה ולא לרופא עור בקופת חולים. אמרה לי, שבמצב שלי מומלצים קרם ניזורל או ציקלודרם או למיסיל או פיטרקס. טור אצל רופא עור בעוד שבועיים בקופת חולים. עד אז, ללא מרשם אני יכולה לקנות ולהשתמש בלמיסיל או פיטרקס? איזה מהם מיועד ויעיל ופעיל למריחה למשך היום או לילה?

למיסיל יותר יעיל מפיטרקס. מריחה פעמיים ביום למשך שבוע

22/09/2017 | 21:47 | מאת: קרם פנים סבומדיס וגל בנזק

שלום רב דוקטור אלה. אני סובל מאדמומיות פריחה אריטמית וקשקשת, DEMOCIDOSIS במצח ופנים. כך לפי אבחון מיקרוסקופי אצל רופא עור. רשם לי לשימוש טיפול גל בנזק 5 אחוז. המליץ לי למרוח בפנים בשעות הערב-לילה. כך אני עושה כבר שבוע. עד שהתחלתי להשתמש בגל בנזק, למשך 14-15 ימים השתמשתי בקרם פנים, סבומדיס, של חברת קמדיס. ראיתי הרגשתי ממנו שיפור משמעותי, עד שהתחלתי עם גל בנזק. השאלות שלי- גל בנזק יותר אפקטיבי ופעיל מאשר קרם פנים סבומדיס? איזה מהם יותר מהר משפיע ופעיל ומטפל ומבריא כראוי? אם אני אמשיך למרוח בשעות היום קרם פנים סבומדיס ובשעות הערב לילה גל בנזק, יש בעיה עם זה? התנגשויות בין הקרמים השונים וחומרים שבהן? מסוכן לעור פנים? או להמשיך אך ורק עם גל בנזק? גל בנזק יעשה את עבודתו למשך הזמן גם ללא תוספות של סבומדיס? הם מפריעים או משלימים אחד את השני במשהו?

23/09/2017 | 00:35 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום לגל בנזק לוקח כחודש וחצי עד שמתחיל להשפיע אין מניעה ואף רצוי למרוח קרם לחות פעם עד פעמיים ביום כגון סבמדיס . מומלץ שתמשיך קבוע בסבמדיס פעם עד פעמיים בשעות היום ובלילה תמרח גל בנזק

11/09/2017 | 12:59 | מאת: קרם ניזורל וקרם לחות אקטיב- לסבוריאה

שלום רב העור שלי מאוד רגיש, העור שלי מעורב עם סבוריאה בפנים. לא כרוני. אני רגיש ואלרגי לסטרואידים ופניצילין עם זריקה/תרופה/קרם/משחה כלשהם. אמרתי את זה לרופא עור והיראתי לו מסמך המעיד על כך. לפי אבחון מקרוסקופי של פנים- רופא עור המליץ ורשם לי לשימוש קרם ניזורל וקרם לחות אקטיב, של סבוקלם. מקסימום פעמיים ביום. שכחתי לשאול את הרופא- איזה מהם איזה קרם קודם כל למרוח, איזה מהם ביום ואיזה מהם בלילה? יש חשיבות לכך?

22/09/2017 | 09:55 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

קרם ניזורל נהוג למרוח בלילה לפני השינה וקרם לחות סבוקלם במשך היום . ניץן למרוח קרם לחות לפי הצורך ללא מגבלה למספר הפעמים

שלום ד''ר , אני מטפלת בצלקת קלואידית כחודשיים עם יריעת סיליקון newgel בשילוב עם ג'ל. יש תוצאה ממש יפה. השאלה עד מתי צריך לטפל בה? האם הצלקת תעלם כמעט לגמרי?

22/09/2017 | 09:54 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

אם התחלת את השימוש כאשר הצלקת היתה עדיין חדשה ( בת מספר חודשים ) קיים סיכוי גדול יותר לשיפור ניכר עד כדי כך שלא יראו אותה על פני שטח העור . ההמלצה להמשיך בשימוש כל עוד יש הטבה . כאשר תפסיקי לראות שינוי תדעי שאין טעם להמשיך בטיפול

04/09/2017 | 16:14 | מאת: טפילי דמודקס DEMOCIDOSIS

שלום רב . פריחה אריטמית קשקשת, טפילי דמודקס DEMOCIDOSIS רבוי של דמודקס בעור הפנים- מסביב לסנתר. כך לפי אבחון מיקרוסקופי אצל דרמטולוג בבית חולים. דרמטולוג רשם לי לשיומש טיפול גל בנזק 5 אחוז למשך 3 חודשים, למרוח בלילה בלבד. שכחתי לומר ולשאול את הרופא- אני כאיש ביטחון מאבטח, אמור וחייב לעבוד גם משמרות לילה בכל שבוע. בימים שאני עובד לילה, אני יכול ואפשרי למרוח גל בנזק בשמונה-תשע בערב ? ולשתוף להוציאו מפניי בשעה 5-6 בבוקר? בכלל גם כשאני לא עובד לילה, אני לא ישן עד 2-3 לפנות בוקר. זה בסדר? או גל בנזק נספג ועובד ופעיל אך ורק כשיושנים לילה שלם? כשערים ועובדים בלילה, גל בנזק לא נספג ולא עובד ולא פעיל ?

22/09/2017 | 09:52 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

אין בעיה למרוח בנזק גם כשאתה ער ופעיל . הרעיון הוא למרוח אותו כשאין חשיפה לשמש ולכן ההמלצה למריחה בלילה אך אין שום בעיה למרוח כבר מ20 בערב וגם כשאתה לא ישן

01/09/2017 | 15:22 | מאת: בכלל, בנזק גל למה דווקא למריחה בערב בלילה

גם אני סובל מאותה בעיה, אקנה עם פריחה קשקשת וטפילי דמודקס מסביב לפנים. למה דווקא בשעות הערב לילה למרוח את הגל בנזק? הוא משפיע יעיל ופועל עובד אך ורק בשעות הערב לילה? אם אני בבית ולא יוצא ולא חשוף לשמש, בכל זאת אסור למרוח בשעות היום? מפעם הראשונה של מריחה, תוך כמה זמן הוא נספג ופעיל בתוך העור? אני נוטל טבלית אבץ פיקולינאט אחד ביום. בשעות היום. יש בעיה עם זה? התנגשויות ביניהם? או זה בסדר ואפשרי? תודה רבה לך מראש על תגובות לשאלותיי.

22/09/2017 | 09:51 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום באשר לבנזק עדיף בשעות הערב כדי שלא תהיה חשיפה לשמש לאחר המריחה . גם שהייה בבית ליד חלון או נהיגה באוטו בשעות היום הינה חשיפה לשמש . ההשפעה של התכשיר מתחילה בדרכ לאחר כחודש של שימוש רציף

01/09/2017 | 13:19 | מאת: פריחה אריטמית קשקשת בפנים בסנתר

אבחון בדרמוסקופ אצל רופאת עור- אקנה עם טפילי דמודקס רבים, באזור הסנתר. הרופאה רשמה לי גל בנזק 5 אחוז . למריחה בסנתר למשך 3 חודשים, פעם ביום בשעות הערב/לילה. רכשתי אתמול והתחלתי להשתמש בו. השאלה שלי: מריחה בשמונה-תשע בערב, למשך הלילה מספיק אפקטיבי ופעיל בנזק בסנתר? 10-12 שעות גל בנקז על הפנים לא גורם נזק ? כי בבוקר בשעה 07 אני מתקלחת, שותף מוציא את את הגל בנזק מהפנים עם סבון נוזלי עדין ויוצא לעבוד. האם אני פועל בסדר ונכון וכראוי?

02/09/2017 | 07:13 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

השימוש בבנזק הוא שכבה דקה על כל הפנים בלילה . להשאיר כל הלילה בבוקר לשטוף את הפנים עם מים וסבון עדין ולמרוח קרם הגנה משמש spf 30 ומעלה . צפוי להתחיל לראות שיפור תוך כחודש וחצי של שימוש מתמיד . בהצלחה

03/09/2017 | 19:15 | מאת: פריחה אריטמית קשקשת בפנים בסנתר

שלום רב דוקטור אלה מורח אותו בבית, לפעמים בשעות היום, לפעמים בשעות הלילה. הריח ותופעות לואי של גל בנזק, אני סובל כל יום מקסימום 4-5 שעות, לא יותר. אחרי 4-5 שעות אני שותף את הפנים עם סבון פנים נוזלי עדין. השאלה- תוך זמן הזה 4-5 שעות, בנזק נספג וחודר פעיל ועובד בתוך העור? באותם מקומות הבעיתיים בנזק משמיד את הדמודקסים האלו ? למשך הזמן בנזק משמיד ומונע את הימצאותם וריבויהם וחזרתם של דמודקסים באותם מקומות ואחרים בפנים? תוך כמה זמן בערך אני אמור לראות שיפור לטובה בפנים שלי? תודה רבה מראש לתגובתך לשאלותיי.

24/08/2017 | 13:19 | מאת: אדמומיות וגרד, זיהומי עור, פטרת עור

שלום רב יש לי אדמומיות וקצת גרד, זיהומי עור חיידקיים בפנים ובחזה ופטרת הגוף מופשטת במפשעה וכפות רגליים. היום רופא עור בקופת חולים רשם לי קרמים לשימוש, טרידרם ולמיסיל. פעמיים ביום. אני יודע, שכל אחד מהם עשוי להימרח במקום אחר. אפשר למרוח את שני הקרמים האלו באותה שעה באותו יום? אין שום התנגשויות בין התרופות האלו? מזן המריחה תוך כמה זמן הם נספגים בעור ובכלל שעות ההשפעה ופעילות של קרמים אלו?

29/08/2017 | 06:54 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

ההמלצה היא למריחה פעמיים ביום בדרך כלל - בוקר וערב לפני השינה . זמן ספיגה משתנה . בדרכ עד חצי שעה .אין התנגשות אך יש לעשות הפרש של לפחות חצי שעה - שעה בין מריחת התכשירים השונים

23/08/2017 | 10:32 | מאת: קרמים ציקלודרם וניזורל

שלום רב ד"ר אלה לפי האבחון של דרמטולוג - יש לי אדמומיות וקצת גרד, פטרת שמש וסבוריאה בפנים ובחזה ופטרת הגוף מופשטת במפשעה וכפות רגליים. דרמטולוג בקופת חולים רשם לי קרמים לשימוש, ציקלודרם וניזורל וכתב והסביר לי איזה מהם איפה ואיך למרוח. כך אני עושה כבר יומיים. השאלה שלי- צריבה וגירוי ופריחה ואדמומיות ותחושת עקצוץ, הם תופעות לוואי של קרמים אלו? התנגשויות בין התרופות הללו? או שאין בעיה עם זה שאני מורח אותם באותו יום במקומות שונים?

29/08/2017 | 06:25 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

אין בעיה עם מריחת 2 סוגי קרמים באותו יום כל עוד יש רווח של לפחות חצי שעה כדי שתהיה ספיגה נאותה . במידה ויש גירוי ואדמומיות יש לחזור לבדיקת רופא עור

21/08/2017 | 19:16 | מאת: סבוריאה דרמטיטיס בפנים

נבדקתי והובחנתי אצל רופא עור- סבוריאה דרמטיטיס בפנים, אדמומיות וגרד במיוחד באזור הסנתר. אתמול רופא עור רשם לי, רכשתי והתחלתי להשתמש בקרם ניזורל, פעם ביום. העור שלי מאוד רגיש ובכלל יש לי בעיה עם גילוח יום יומי, אני נוהג להתגלח פעמיים בשבוע. השאלה שלי- כשאני לא מגולח, עם קצת זיפים, כשאני מורח קרם ניזורל בכל זאת נספג בעור? חודר פנימה ופעיל גם בתוך זיפים? או רק כשעור מגולח וחלק? תוך כמה זמן קרם ניזורל משפיע ופעיל מעת המריחה? תודה רבה מראש על תגובתך לשאלותיי.

29/08/2017 | 06:23 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

כמובן שכאשר העור לא מגולח ישנה פחות חדירה של הקרם לכן חשוב למרוח כמות נדיבה ולעסות אותו על העור . לוקח כשבוע עד שבועים לשיפור בדרכ

20/08/2017 | 13:26 | מאת: דעתך הערכתך בנודע למצב בריאותי

שלום דוקטור אלה להודעתי זו צירפתי 3 תמונות של פניי, צילמתי את פניי בכל מיני מצבים. את יכולה לראות בדרך הזו? לדעתך הערכתך, מה יש לי בפנים? באזור הסנתר במיוחד. לא מגרד. לדעתך הערכתך, איזה סוג של עור יש לי? אדמומיות ופריחה ממה? ריבוי יחסי של מה? אקנה? פסוריאזיס? רוזציאה? סבוריאה? דלקת עור ? פטריתית או של מה? לפני כשעה מרחתי קרם אלוקום. רופא עור אצלנו בקופת חולים, צודק או טועה באבחון? ניראה לך שעל פניי בסנתר סבוריאה דרמטיטיס? ולא שום דבר אחר או נוסף? שמי אלי, אני בן 57.

20/08/2017 | 18:41 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

אלי שלום לצערי איני יכולה לחוות דעה ואיבחון רפואי מתמונות. זכותך כמטופל לקבוע תור לרופא עור לחוות דעת נוספת אם אינך בטוח באבחנה שניתנה לך על ידי הרופא בקופח

20/08/2017 | 10:37 | מאת: אדמומיות וגרד בפנים -סנתר ובחזה

שלום רב שבוע טוב ד"ר אלה הייתי אצל דרמטולוג. אבחון- סבוריאה דרמטיטיס בפנים- סנתר ובחזה. רופא עור רשם לי קרמים לשימוש פעם ביום , אלוקום וניזורל. בוקר יום אלוקום, למשך שבועיים. ניזורל בשעות הערב לילה, למשך חודש. שכחתי לשאול את הרופא- למה כך ולא ההפך? בוקר יום ניזורל ואלוקום בערב בלילה יגרם נזק כלשהו לפנים? למה לשמך שבועיים אלוקום ולא יותר? ניזורל רשם לי למשך חודש, אחרי חודש לחזור אליו לביקור בדיקה נוספת. בני בן 50 מהמרכז.

29/08/2017 | 06:57 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום אלוקום מורחים עד שבועיים כי מדובר בתכשיר עם סטרואידים שיכול לגרום לתופעות לוואי בשימוש ממושך כולל הדקקות של העור , הופעת כלי דם מורחבים והתרגלות העור עד חוסר תגובה לתכשיר . באשר לניזורל - אינו מכיל סטרואידים ולכן אין מגבלה לזמן השימוש. אין חשיבות איזה תכשיר מורחים בבוקר ואיזה בערב . לבחירתך

19/08/2017 | 16:42 | מאת: אדמומיות וגרד בפנים-סנתר ובחזה

באמצעות מיקרוסקופ שלשום נבדקתי על ידי רופא עור. אבחון- סבוריאה דרמטיטיס בפנים- סנתר ובחזה. רופא עור רשם לי קרמים לשימוש פעם ביום , אלוקום וסבוקלם אקטיב קרם לחות. קרם אלוקום אך ורק למשך שבועיים. עם סבוקלם אפשר להמשיך אחרי שבועיים. השאלה שלי- האם אני עושה נכון ולא גורם נזק כלשהו עכשיו ובעתיד לעור פניי? בבוקר אני מורח אלוקום. אחרי 7-8 שעות אני שותף מנקה את הפנים ביסודיות ומורח סבוקלם אקטיב קרם לחות. האם זה בסדר? ואם לא- איך אחרת?

19/08/2017 | 16:53 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

הי תלוי באבחנה. אם אכן מדובר בסבוראיק דרמטיטיס אני מעדיפה קרם פוליקוטן פעמיים ביום לשבוע ואחכ קרם ניזורל פעם ביום לפני השינה קבוע למניעה. בשאר היום קרם לחות סבוקלם פעמיים ביום

19/08/2017 | 11:28 | מאת: פטרת עור במפשעה וכפות רגליים

שלום רב שמי רותי בת 40 מאזור הדרום. אני סובלת מפטרת עור, ללא גרד, במפשעה ובכפות רגליים. ריבוי יחסי של פטריות ממשפחת דרמטופיטים. רופאת עור המליצה לי על קרם למיסיל, לשימוש מקסימום פעמיים ביום. לנקות ולייבש את המפשעה וכפות רגליים לפני כל מריחה של הקרם. למרוח שכבה דקה של קרם על האזור הנגוע ולהחדיר אותו אל העור באמצעות עיסוי. אתמול התחלתי להשתמש בו. כך אני עושה, כפי שנאמר לי וכפי שנהוג. השאלה שלי- אדמומיות עקצוץ וצריבה, הם תופעות לוואי של קרם למיסיל? מתי בערך תורגש השפעה ושיפור לטובה במצב בריאותי?

19/08/2017 | 16:51 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

יתכן שמדובר בפטרת דלקתית ויש צורך בקרם על בסיס סטרואידים +אנטי-פטרייתי למספר ימים לפני שמתחילים בטיפול בלמיסיל . מציעה לחזור לרופא העור שלך

19/08/2017 | 09:50 | מאת: סבוקלם אקטיב קרם לחות, לסבוריאה בפנים?

שלום רב לכם רופאים נכבדים מזה כשלושה חודשים אני סובל מאדמומיות ופריחה, ללא גירוד, ניראים ודברים מוזרים בפנים במיוחד באזור הסנתר. רופא עור ראה בדק הבחין והגיע למסקנה חד-משמעית: סבוריאה דרמטיטיס בפנים, אדמומיות ופריחה בעיקר באזור הסנתר. המליץ ורשם לי קרם לחות סבוקלם אקטיב. לעור אדמומי רגיש. למריחה פעמים ביום. דעתך-העכתך-המלצך בנדון: הקרם הזה בכלל מיועד לבעיית העור שלי? מתי הקרם הזה עשוי להתחיל להשפיע ולשפר את פניי? אדמומיות ופריחה במיוחד באזור הסנתר. קרם סבוקלם יותר פעיל ויעיל מקרם ניזורל?

19/08/2017 | 16:48 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

סבוקלם זה קרם לחות ולא תרופה . לא בדקתי את עורך ולכן איני יודעת אם האבחנה של רופא העור שלך היא נכונה . ניזורל זהו קרם רפואי לסבוריאה ויתכן שיהיה יעיל יותר. תלוי באבחנה

17/08/2017 | 14:02 | מאת: תגי עור, סרחי עור, אקרוצ'ורדון, קטנים וגדולים

מופיעים אצלי בידיים רגליים. ריבוי יחסי בעיקר במפשעות. הם דומים לנקודות חן קטנות וגדולות. לא כואב, לא שורף, לא מגרד. כשגברים שמים לב, הם נמנעים ולא רוצים לקיים איתי יחסי מין. הם חוששים שאולי תגי עור, סרחי עור, מועברים ביחסי מין? מדבקים? תגי עור, סרחי עור, מחלה מסוכנת לאדם עצמו ולמי שאיתו/איתה? יש קרמים משחות תרחיצים או טיפול כלשהו להשמידם? או שאני חייבת ניתוח להוצאת תגי עור, סרחי עור. רותי בת 45

19/08/2017 | 16:45 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום על פי תיאורך מדובר בסרחי עור - skin tags .הם אינם מסוכנים ואינם מדבקים . רק לא יפים מבחינה אסתטית. מבחינת הסרתם - רק באופן כירורגי פרטי . אין תרחיץ או משחה לתופעה זו

07/08/2017 | 11:18 | מאת: אטופיק דרמטיטיס, סבוריאה, פטרת וגרד

שלום רב. דרמטולוג הבחין אצלי אטופיק דרמטיטיס, סבוריאה, פטרת וגרד, בפנים בחזה במפשעה וכפות רגליים. רשם לי קרם טרידרם. לשימוש למשך 14 יום ולאחר מכן להפסיק ולחזור אליו. ביקשתי ממנו לרשום לי קרמים ניזורל ואלוקום, אך התנגד בתוקף ורשם לי רק קרם טרידרם. מקסימום פעמיים ביום. לדבריו הקרם הזה אפקטיבי ועובד ומשפיע ומטפל ומונע, יחסית לקרמים ניזורל ואלוקום, טרידרם יותר חזק, כך לדבריו. אני מבקש דעתך הצעתך המלצתך בנדון.

16/08/2017 | 07:49 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

קרם טרידרם מכיל 3 מרכיבים - אנטי פטרייתי , אנטי חיידקי ואנטי דלקתי ולכן בעל כיסוי נרחב יותר. אני ממליצה להקשיב להוראות הרופא

27/07/2017 | 14:49 | מאת: אדמומיות בפנים וסבוריאה דרמטיטיס

שלום ד"ר אלה רופא עור הבחין אצלי אדמומיות בפנים וסבוריאה דרמטיטיס, בקרקפת פנים חזה ומפשעה. רשם לי קרם ניזורל לשימוש פעמיים ביום. שכחתי לשאול את הרופא- זמן שעות ההשפעה של קרם ניזורל מזמן המריחה וספיגה? פעמיים ביום זה אומר שכל פעם לשתוף עם מים וסבון מקומות אלו, לייבש ולאחר מכן למרוח? כמה שעות כל פעם אפשר להישאר עם קרם ניזורל עד המקלחת? תודה מראש על תגובתך. אתי בת 45.

16/08/2017 | 07:47 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

אין צורך לשטוף לפני המריחה ההמלצה במריחה פעמיים ביום היא למרוח בבוקר אחרי המקלחת ובלילה לפני השינה

13/07/2017 | 18:43 | מאת: צלקת אחרי ניתוח

היי דוקטור יש לי צלקת בבטן של ניתוח יש אפשרות להתחיל טיפול אם היא חדשה בת חודשיים אוו עדיף לחכות?

16/08/2017 | 07:46 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

ברגע שהפצע הניתוחי נרפא כדאי להתחיל בטיפול מהר ככל האפשר

11/07/2017 | 17:49 | מאת: חן

ישנם מכונים אשר מטפלים בצלקות אקנה כמו 'רונית רפאל', האם רופא פלסטי עדיף מאותם מכונים מוכרים?

12/07/2017 | 23:53 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

טיפול בצלקות אקנה יכול להיות מבוצע בצורה יעילה רק על ידי רופא עור שמומחה בתחום אקנה וצלקות אקנה . קוסמטיקאיות או כל טיפול קוסמטי אינו יכול לחדור לשכבות העמוקות של העור שם נמצאות הצלקות לא ניתן להעלים צלקות לחלוטין

11/07/2017 | 16:05 | מאת: מה פרוש המחלות ולמה תרופה וקרם לא עוזרים

שלום דוקטור אלה לפני 5 ימים רופאה עור הבחינה אצלי טינאה פאדיס ואוניקומיקוזיס ו עוד- פנים אדומות, ריבוי יחסי של טפילי דמודקס בסנתר. ועוד- דרמטיטיס כרונית פבנים. רשמה לי תרופה טרבינפין 250 מג פעם ביום וקרם ניזורל לפנים פעמיים ביום. עדיין אני לא רואה לא מרגשי שיפור. האם תרופה וקרם חלשים ולא יעילים לרפא לטפל במחלות אלו ? תרופה או קרם אחרים שיעילים ומרפאים מחלות אלו? האם קיימת זריקה נגד מחלות אלו? זריקה לפנים בסנתר או לגוף? איזו זריקה? בכלל אילו זריקות מיועדות לרפא מחלות אלו? תודה רבה מראש על תגובתך. מירי בת 50.

12/07/2017 | 23:58 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

טרבינפין זוהי תרופה המיועדת לטיפול בפטרת הגוף, רגליים וציפורנים . לוקח שבוע עד חודש לתגובה בפטרת הגוף/ כפות רגליים ושלושה חודשי טיפול לפטרת הציפורנים. זאת רק לאחר נטילת תרבית שמוכיחה שאכן מדובר בפטרת בציפורנים ולא בתופעה דומה של שינויים בציפורן ללא פטרת. באשר לאדמומיות בפנים- ניזורל זהו קרם שמועיל באופן חלקי לסבוריאה ופחות לרוזאציה. אם מדובר בסבוריאה קשה בשילוב עם רוזאציה סביר להניח שטיפול מקומי בניזורל לא ישפיע . אני ממליצה לחזור לרופא העור לדון שוב בטיפול המתאים לתופעה זו

03/07/2017 | 21:12 | מאת: דרמטיטיס כרונית בפנים

שלום דוקטור אלה דרמטיטיס כרונית בפנים, אדמומיות, לפעמים מגרד. כבר 3 ימים אני נוטל תרופה טרבינפין 250 מג פעם ביום ומורח קרם למיסיל פעם ביום. עדיין אינני מרגיש שיפור לטובה. התרופה הזו והקרם הזה, הם עשויים לטפל ולשפר את מצב בריאותי ? איזה מהם במיוחד? או שעליי לחזור לרופא עור לנדון לתרופה/קרם אחרים? תודה רבה מראש להתייחסות ותגובה בנדון.

12/07/2017 | 23:54 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום עליך לחזור לרופא עור אין קשר בין טיפול בטרבינפין ( למיסיל ) ודרמטיטיס - אלו טיפולים לפטרת העור והציפורנים ולא לדרמטיטיס

20/06/2017 | 21:25 | מאת: אטופיק דרמטיטיס, טפילי דמודקס.

שלום רב דוקטור אלה אתמול רופא עור הבחין אצלי זיהומים פטרייתים, אטופיק דרמטיטיס, טפילי דמודקס. בקרקפת, פנים-סנתר, חזה. לפעמים מגרד. רופא עור רשם לי טבליות טרבינאפין 250 מ"ג 1 פעם ביום. למשך 14 יום. שכחתי לשאול את הרופא- תוך כמה ימים ניכר שיפור מטרבינפין? 14 יום זה מספיק זמן להתנקות ממחלה זו? השפעת טרמינפין כמה שעות לאחר נטילתו? קפה-תא מותר לשתות או אסור במהלך שימוש בטרבינפין? מודה לך מראש על תגובתך לשאלותיי.

22/06/2017 | 00:12 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום אתה מציג מספר בעיות שונות בתכלית ובעלות טיפולים שונים זיהום פטרייתי ישנו מסוגים שונים . אחד הסוגים אשר נגרם על ידי פטרת ממשפחת טריכופיטון מטופל על ידי טרבינפין אך לא כל סוגי הפטרת הקיימים. במידה ואכן יש לך פטרת גוף שחשודה שנגרמה מטריכופיטון הטיפול בטרבינפין אכן מומלץ טיפול של שבוע עד חודש בהתאם לחומרה. טרבינפין מתחיל להשפיע על הפטרת בדר"כ תוך מספר ימים ויש צורך בנטילתו שבוע עד חודש בהתאם לחומרת הפטרת ומשתנה ממטופל למטופל על פי מערכת החיסון שלו והנטיה הגנטית שלו . נטילת טרבינפין אינה קשורה לאוכל או שתיה באשר ל-2 התופעות האחרות שתיארת- דמודקס ואטופיק דרמטיטיס - אין להן קשר לנטילת טרבינפין

23/05/2017 | 23:12 | מאת: דניאל

אהלן דוקטור לפני כשנה נחתכתי קשה באזור המצח ונוצרה צלקת מאוד גדולה ומציקה שאני ממשש את הצלקת זה מרגיש כאילו חלק מהעור חסר ובכלל לא גדל וזה מרגיש כמו בור בתוך הצלקת ברצוני לעשות לייזר במטרה לנסות לטשטש את הצלקת כמה שאפשר ואולי שייגדל עור חדש ובריא באינטרנט יש כל מיני דברים כגון לייזר להסרת צלקות , פילינג כימי , גלי רדיו וזה מתסבך ולא מובן לאן ולמי צריך לפנות אשמח אם תעזרי תודה

24/05/2017 | 00:09 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום , כדי להתאים לך את הטיפול הטוב ביותר יש קודם כל לאבחן מה סוג הצלקת שלך . צלקת שטוחה רגילה ? צלקת אטרופית ( שקועה פנימה )? צלקת היפרטרופית ( בולטת החוצה ) ? לכל סוג של צלקת יש טיפולים אחרים לא ניתן להעלים צלקות לחלוטין אלא רק לשפרן . טיפולים כמו לייזר וגלי רדיו טובים לצלקות שטוחות או אטרופיות צלקות היפרורופיות יותר עמידות לטיפול ודורשות טיפולים אינטנסיבים יותר , כירורגים או אחרים. סוג הצלקת שאתה מתאר נשמעת כמו צלקת אטרופית שאמורה להגיב לסדרת טיפולים בלייזר או גלי רדיו

שלום, אני משתמשת בתמיסה אקנמיצין פלוס (מכילה טרטינואין ואריתורמיצין) לטיפול באקנה וצלקות. באזהרות כתוב שיש להמנע מחשיפה לשמש בעת השימוש- השאלה היא האם גם לאחר גמר השימוש יש איזשהי תקופה שבה אסור להשתזף?

06/05/2017 | 20:07 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

לגבי השימוש באקנמיצין פלוס - מרכיב הטרטינואין שנמצא בתכשיר הופך את העור לרגיש יותר לשמש . בהפסקת השימוש בתכשיר מפסיקה הרגישות לשמש . עם זאת אם את/ה סובל מאקנה וצלקות אקנה ממש לא מומלץ להשתזף ללא קשר לטיפול באקנמיצין פלוס . חשיפה לשמש יכולה לגרום להחמרה בכתמים פוסט אקנה ולגרום פיגמנטציה ואינה מומלצת . בנוסף ברוב המקרים יש צורך להמשיך קבוע במריחת טרטינואים ( כגון רטאביט ) בלילות למניעת חזרות של האקנה

04/05/2017 | 21:06 | מאת: אורית

יש ליי צלקת מעגיל שעשיתי פירסינג בשפה התחתונה זה כמו חור שכבר עשר שנים יש לי אותן האם יש איזה טיפול? טבעי משחה? לייזר הזרקת חומר מסויים לתוכו? לא הייתי רוצה לתפור כירורגית כי זה משאיר גם צלקת אודה אם תוכלי להמליץ לי על משהו בברכה

06/05/2017 | 20:03 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום אורית קשה לי לענות לך על שאלת ללא בדיקה צלקת שקיימת כבר 10 שנים באיזור שפתיים יש סיכוי נמוך לתגובה לטיפול מקומי . צריך להעריך את סוג הצלקת ומיקומה המדוייק כדי להחליט אם מתאימה לטיפול בלייזר או בהזרקת חומרים

19/04/2017 | 19:29 | מאת: אינה

שלום דוקטור! לפני חודש אני עברתי ניתוח בהרמת חזה והסרת עודפי עור בזרועות. השאחה היא: מתי צריך להתחיל טיפול בצלקות. ואיזה סוגים של טיפולים הכי קדאי לעשות? בנוסף שמעתי על משחה tranilast 8%. האים כדאי להישתמש בה? תודה רבה מראש

06/05/2017 | 20:01 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום , כדאי להתחיל טיפול בצלקות ברגע שהפצעים נרפאים לחלוטין , שזה בדר"כ כחודש עד חודשיים לאחר הניתוח . ככל שתקדימי לטפל בצלקות כך גדל הסיכוי שלא ישארו צלקות או שישארו צלקות קטנות. השיטות לטיפול בצלקות כוללות לייזר , יריעות סיליקון , שימוש בגל סיליקוני כגון קלוקוט או סקארלס . ישנם מחקרים שמראים על יעילות tranilast 8% . ניתן לרקוח את התרופה בהזמנה מיוחדת דרך רשתות פארם כגון סופר פארם . לסיכום- כל אחד מהטיפולים שהזכרתי נחקרו ונמצאו יעילים ברמה משתנה וניתן להשתמש בכל אחד מהם

06/04/2017 | 21:55 | מאת: איתי

שלום. באיזה איפור ניתן להשתמש על מנת לטשטש צלקות בפנים ? האם במסקרה ?

10/04/2017 | 07:21 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

קשה לטשטש צלקות על ידי איפור . זה מאוד תלוי בסוג הצלקת . שטוחה / בולטת או שקועה פנימה . ניתן לטשטש לרוב צלקות שטוחות בעלות גוון אדום ורוד על ידי מייק אפים בעלי כיסוי רחב דוגמת " דרמה קולור" צלקות שקועות או בולטות פחות ניתנות לטשטוש אך במידה והן בעלות גוון אדום או חום ניץן לטשטש את הגוון על ידי מייק אפ ו/ או קונסילר מתאים . ניתן להתייעץ בחנויות קריולן המחזיקות במייק אפ דרמה קולור הייחודי להסוואה

15/03/2017 | 00:06 | מאת: גלעד

שלום האם ניתן למרוח קלו קוט במקביל להזרקת סטרואידים על צלקת היפרטרופית ?

15/03/2017 | 00:35 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

בהחלט ניתן להמשיך במריחת קלוקוט

15/03/2017 | 01:03 | מאת: גלעד

וכמה זמן אחרי הזרקת הדפומדרול אפשר לחזור לעסוק בפעילות גופנית: הרמת משקולות , שכיבות סמיכה ומתח ? ,(הצלקת היא על היד בחלק הקדמי ,קרוב לכף היד ..) תודה רבה

08/03/2017 | 22:09 | מאת: נועה

היי , עברתי ניתוח אף לפני חודשיים וחצי , האף עוד נפוח ובצקתי . הפנים שלי התמלאו פצעי בגרות ולכן הרופא המליץ על טיפול בקיורטן 20 מ"ג . רציתי לשאול אם זה לא בעייתי עם הניתוח אף כי הבנתי שהתרופה מאוד מייבשת ויכולה לגרום לזיהומים ואולי אף לאי החלמה של הבצקות. מאוד אשמח אם תוכלי לעזור לי בהתלבטות , תודה מראש :]

11/03/2017 | 19:58 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום . רואקוטן / קורטן זוהי תרופה על בסיס נגזרת ויטמין A . מאוד יעילה בטיפול באקנה. אחת מתופעות הלוואי הנפוצות זה יובש בעור ובריריות ( אף , שפתיים ) .לא ידוע לי שרואקוטן יכול להפריע בנסיגה של בצקות לאחר ניתוח . היובש יכול לגרום לדמם מהאף שיכול להחמיר את אי הנוחות באיזור . יש צורך לבחון מהי חומרת האקנה והאן באמת זהו הטיפול המתאים ביותר. קיימים טיפולים גם באנטיביוטיקה מקומית ובכדורים . במידה ורואקוטן זה הטיפול המתאים עבורך, מינון נמוך של 20 מג לחודש בדרכ גורם למיעוט תופעות לוואי . ההחלטה צריכה להתקבל יחד עם רופא העור שלך לאחר בדיקה והחלטה של עלות מול תועלת

13/03/2017 | 20:01 | מאת: נועה

תודה רבה רבה :]

11/02/2017 | 19:24 | מאת: מישהי

אני לוקחת ראקוטן 20 מג לפני יומיים עשיתי שעווה קרה בפנים לבד(שכחתי שאסור) בהתחלה זה שרף נורא .. מרחתי ווזלין ובזמן היומיחם האלה האדמומיות נעלמה ועדיין טיפה שורף .. מאוד ייבש שם וזה נראה כמו רקמת עור שהולכת להתקלף אבל לא בטוחה במאה אחוז .. השאלה שלי האם זה יכול להישאר צלקת ? לכל החיים . למרות כל מה שאמרתי עדיין זה לא נראה כזה נורא .. אבל כן מבחינים בזה . זה פשוט נראה כמו עור שונה מהעור הרגיל .. קצת כמו שקית .. עכשיו אני מורחת סילברול המשחה לכויות .. ומאוד חוששת שזה יישאר צלקת . מה אפשר לעשות ?

11/02/2017 | 19:27 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום פעילות השעווה היא כמו של פילינג ( קילוף של העור ) וזה מה שאת רואה ככל הנראה. ההמלצה היא למרוח משחה על בסיס סטרואיד מקומי למספר ימים כמו היקומיצין /בטאקורטן G פעמיים ביום לשלושה -ארבעה ימים . להמשיך לשמן בוזלין בשאר הזמן ולהקפיד על הגנה משמש עם מקדם הגנה SPF 50 + על האיזור , לחדש כל שעתיים בשעות היום . המשחות האלו דורשות בדיקת רופא ומתן מרשם

08/02/2017 | 20:45 | מאת: חן

באיזור המשולש באיבר המין יש לי צלקות מן חורים כאלה כמו שיש בפנים וגם כהות בעור שם...האם לשים משחת רטאוית באיזור המשולש במפשעות עקב צלקות ופיגמנטציה אפשרי ואינו מסוכן? ואם כן- האם זה עוזר?

08/02/2017 | 21:36 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום חן רטאביט אינו מתאין לשימוש באיזור המפשעות כי יכול לגרום לגירוי בעור והחמרה בדלקת ובפיגמנטציה בכהי עור איזורי חיכוך כמו מפשעות או איזורים שהם היו פצעים או נגעים עוריים נוטים לכתמי פיגמנטציה . יש צורך לבדוק עי רופא עור האם באמת מדובר בצלקות או רק בכתמים באיזור בתלות במיקום התופעה יש להחליט על הטיפול המתאים בינתיים יש להקפיד להמנע משיזוף האיזור