הטיפול הזה משתק אותי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/04/2015 | 13:25 | מאת: Danit

שלום אודי, מזכירה לך שהתחלתי טיפול בשל הפרעות אכילה. אני בן אדם שמח ואופטימי וסה"כ טוב לי בחיים. התחלתי טיפול כדי לעלות במשקל (אני בתת משקל) ועל מנת שיעזרו לי עם החרדה שלי מפני עליה במשקל. המטרה הייתה מוגדרת מאוד אבל לאט לאט הטיפול השתלט לי על החיים. אני הופכת יותר ויותר תלויה במטפל. זה מעורר אצלי חרדות עצומות. כשאני משתפת אותו אז הוא רק מרגיע אותי שזה בסדר וזה שלב הכרחי. התחלתי בפעם בשבוע ועברנו לפעמיים בשבוע. בנוסף מתקיים קשר בין הפגישות. עליתי במשקל ואני פיזית מרגישה יותר טוב אבל מרגישה עכשיו שהסתבכתי במשהו גדול יותר. מרגישה שמתמכרת לפסיכולוג שלי. מתמכרת להרגשה שאני יכולה לחזור להיות קצת ילדה קטנה ולהיות מטופלת (בחיים אני בד"כ מטפלת באחרים ושמחה לעשות זאת). הגעתי למצב שאני יוצאת מפגישה וחשה חרדה שעכשיו נותרתי לבד. אני סובלת מהתקפי בכי בלתי נשלטים וזה מפריע לי לתפקד. זה בדרך כלל עובר כשאני מתקשרת אליו ואנחנו משוחחים. חשוב לציין שאני נמצאת בקשר זוגי, ואני אוהבת את בן הזוג שלי אבל הטיפול גורם לנו להתרחק. אני מעלה את הדברים האלו בטיפול אבל מרגישה שזקוקה לנקודת מבט של מישהו מבחוץ. אודה לך אם תוכל לעשות את זה.

שלום דנית, זה נושא שצריך להיות מדובר בטיפול ולא כאן. ככלל - עדיף להזדקק מאשר להיות אנורקטית. כל שאר הדברים שייכים לטיפול פנימה ולא לכאן. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית