העוסקים בבריאות הנפש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/04/2015 | 12:43 | מאת: Yael

היי, רציתי לדעת האם קיימת תפיסה/המלצה רווחת בנוגע לאופי וקווי האישיות של העוסקים במתן טיפול נפשי. האם, למשל, אדם שבאופיו נוטה לאופטימיות וראיית הטוב, בהכרח מתאים יותר לעסוק בתחום לעומת אדם פסימי, דיכאוני וכו'? אשמח לשמוע את דעתך כאיש מקצוע, ואף לדעת באם קיימת התייחסות של מי מאבות הפסיכולוגיה לעניין.

16/04/2015 | 15:20 | מאת: מימה

שלום יעל, הנסיונות הללו תמיד יחטאו בסטראוטיפיות. אבל יש תפיסה מעניינת לנושא בספרה של אליס מילר "הדרמה של הילד המחונן". ותפיסה מסוג אחר בפרק האחרון בספרי שלי "העין הפנימית". אודי

19/04/2015 | 15:38 | מאת: Yael

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית