פסח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/03/2015 | 18:29 | מאת: אורי

שלום אודי, החג. הממתקרב והאוירה המשפתית המורחבת הקשה גורמים לי לחשוב לקחת את הילדים למדבר לסדר אחר. המחשבה היא לחסוך מהם את הכאב של ההורים והאחים והבכי שכנראה יהיה חלק מהסדר. מה דעתך? אני חושש לפגוע בהורים שלה בעיקר אבל חושב שזו טובת הילדים. תודה, אורי

25/03/2015 | 20:04 | מאת: נטע.

אורי, חשבתי עליכם בהקשר לחג ההולך ומתקרב... אין לי הצעות ותובנות.... רק רוצה להגיד שאני קוראת אותך. מתקשה להגיב. איתך, נטע.

הי אורי, הייתי מציע לשאול אותם מה נכון להם. הכאב שם, לא צריך להימנע ממנו וחשוב שניתן יהיה לזכור ולדבר (זו גם מטרתה של קריאת האגדה, לא?). אודי

26/03/2015 | 06:20 | מאת: אורי

הי אודי, המטרה היא לא לבוח מהכאב הוא איתנו ושלנו. המטרה היא לא להיות באוירת נכאים ליד השולחן. הילדים העלו את זה בעצמם כי עמליה רצתה לעשות סדר במדבר מספר פעמים. אמרה לנו בואו נתקרב ליציאת מצרים. במקום עוד ארוחה בבית. גם לא לא היה נעים להשאיר את ההורים.. זו הדילמה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית