משתפת-קשר בין פגישות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/03/2015 | 10:35 | מאת: Danit

שלום אודי וכולן שיתפתי את הפסיכולוג שלי היום והוא אמר שאם הקשר בין הפגישות הוא חלק "מהחוזה הטיפולי" (לא ידעתי שקיים כזה דבר.... היום פעם ראשונה דיברנו על זה) אז לא מדובר "בפריצת גבולות". ביקשתי שהוא יקבע כללים. הוא צחק ואז אמר שכללים קובעים ביחד תוך התחשבות הדדית. קבענו ביחד שאני יכולה להתקשר כל יום עד 23:00. ביום שישי עד 16:00 ושבת - יום מנוחה (יכולה להתקשר ביום שבת במקרים מאוד דחופים). SMS יכולה לשלוח מתי שאני רוצה, לדחופים הוא תמיד יענה. ואם זה לא דחוף אז הוא יענה "ראיתי", ונדבר על כך בטיפול. אחרי פגישות יותר קשות, הוא יתקשר ביוזמתו לברר מה שלומי (כי הוא דואג לי וחושב עלי), ואני מתחייבת לענות או לחזור אליו תוך כמה שעות (יש לי נטייה להתחמק כשקשה). שאלתי אותו למה יש פסיכולוגים שלא מאפשרים קשר בין פגישות. הוא אמר שהיום יש יותר הבנה לכך שמטופלים מסוימים זקוקים להרגיש את הדמות המטפלת גם בין הפגישות, ויותר ויותר מטפלים מאפשרים קשר כזה אבל בתנאי שאח"כ מביאים הכל גם לפגישה עצמה. הוא אמר שמניסיון שלו (יש לו הרבה ניסיון) - זה תורם לקשר ולא מזיק. הוא אמר שכן היו מספר מטופלים שהיה צריך לקבוע איתם כללים יותר "נוקשים". אז הם מצאו ביחד פתרונות (כמו לקבוע פגישה נוספת, לקבוע שיחת טלפון קבועה, לאפשר להם לשלוח SMS כל יום בשעה קבועה). הוא אמר שבמידה ויש נכונות אז תמיד מוצאים פתרונות. שאלתי אותו כמה מטופלים יש לו אז הוא אמר: "כמות שאני יכולה להכיל ולטפל בהם הכי טוב שיש". אני קצת מקנאה... אודי, אני שמחה שדיברתי איתו ומודה לך על כך. אני ממש אוהבת אותו וחושבת שהוא פסיכולוג מצוין.

25/03/2015 | 11:00 | מאת: -חנה

חושבת שבעיקר מה שחשוב בגבולות הן לשמוןר על המטופל (וגם על המטפל כמובן). לכל מטופל מתאים משהו אחר וזה בסדר והגיוני. בתחילת הטיפול היא אפשרה לי כל מיני דברים והיום לא. וזה בסדר כי אני יודעת למה היא עשתה זאת ואני יודעת שזה רק לטובתי.

הי דנית, נשמע מצויין! אני שמח גם שדיברת אתו... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית