אודי,

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/03/2015 | 17:04 | מאת: .במבי פצוע..

אתה מאמין שבעקבות פסיכואנליזה 5 פעמים בשבוע במשך כמה שנים באמת מתחוללים שינויים פנימיים מרחיקי לכת ? :(( אתה יודע אודי ? אני כבר סקפטית :(( אני אצל אמא צביה מיוני 2009. בתחילה כטיפול חד שבועי שעבר מהר מאוד לפעמיים בשבוע, ומאוקטובר 2009 עבר לפסיכואנליזה של 3 פעמים בשבוע. כעבור שנה זה הפך ל 4 פעמים בשבוע ומאז אוקטובר 2011 אנחנו נפגשות 5 פעמים בשבוע.. כן.. יש שינויים.. בעיקר בעבודה.. אני עובדת היום במס' מקומות, מרגישה סיפוק , מרגישה שנותנת ביטוי ליכולות השונות שלי.. העבודות הללו מלוות בלא מעט כבוד.. וכן.. גם התגמול הכספי מאפשר לא מעט.. אבל.. :((( עדיין, מגיעה אליה כל כך הרבה פעמים מפורקת לחלוטין.. צוחקת/בוכה/צוחקת/בוכה ..כך ללא הפסקה.. ואתה יודע אודי ? אמא צביה בד"כ שותקת בזמנים הללו, ואז קורה משהו כזה ש... ? אי אפשר להסביר.. משהו כזה.. כמו חצי שינה/חצי עירות כזו? לא יודעת להסביר.. אבל ההרגשה מאוד נעימה.. אני מרגישה כאילו אמא צביה חיברה כזה בדבק את כל ה ??? ואז אני הולכת הביתה רגועה, ואירועי היום (?) ולא יודעת מה ?? מפרקים אותי שוב.. ובתקופה האחרונה אני מיגעה אליה כמעט כל יום מפורקת והיא מדביקה.. עד מתי ??? אני מותשת מזה כבר אודי :((( אמרתי לה את זה היום.. אני כבר מותשת מהחיים :((( עד מתי זה יקרה ? למה אני אדם כל כך מפורק ? יש לך איזה הסבר מה קורה איתי אודי ? אתה מאמין בפסיכואנליזה כמשנה שינויים עמוקים ? :(((

הי במבי, בהחלט. פסיכואנליזה אינה הדרך היחידה, אבל היא מעמיקה ויש בה מחוייבות אדירה והתמסרות שלא ניתן למצוא באף שיטה אחרת (שלא לדבר על ההבנות, שלטעמי הן המעמיקות ביותר). ולגבי מה שקורה אתך - ויניקוט רואה ברגרסיה תהליך הכרחי בטיפול. את כנראה עובדת קשה... :-) אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית